Burgonya és fûszer avagy Leves hideg ellen, még mindig
sponsored links
Amikor az emberfia meghallja egy étel nevét, egybõl beugrik egy íz.
Ezzel van egy "baj", konkrétan az, hogy ha kóstoláskor más íz jön elõ, akkor az eltorzíthatja a véleményünket.
Én személy szerint, mindig is azon a véleményen vagyok-voltam-leszek, hogy merjünk bátran variálni a fûszerezésen, ezzel is kicsit színesebbé tehetjük a mindenapjankat.
A mai burgonyakrémlevesem, íz világa inkább a burgonya fõzelék felé hajlik, és ez tök jó!
FÛSZERES BURGONYAKRÉMLEVES
Hozzávalók:
80 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
10 dkg kolozsvári szalonna
1 p. tejföl
1 ek. liszt
1 szál babérlevél
fûszerpaprika
õrölt kömény
majoránna
lestyán
só
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy kevéske zsiradékon szépen megpirítjuk, majd kiszedjük egy tányérra, és tálalásig félretesszük.
A burgonyát és a vöröshagymát megtisztítjuk, durvára daraboljuk, és a szalonnás zsiradékon, a hagymával kezdve, aztán a burgonyát is hozzáadva, finoman ?lepirítjuk?.
Megsózzuk, befûszerezzük, meghintjük fûszerpaprikával, és bõségesen felöntjük vízzel, és jó puhára fõzzük.
Egy bortmixer segítségével simára tumixoljuk, majd tejfölös habarással sûrítjük.
Tálaláskor a pirult szalonna kockákkal megszórjuk.