Burgonya és fûszer avagy Leves hideg ellen, még mindig

2018-03-02

sponsored links


Amikor az emberfia meghallja egy étel nevét, egybõl beugrik egy íz.
Ezzel van egy "baj", konkrétan az, hogy ha kóstoláskor más íz jön elõ, akkor az eltorzíthatja a véleményünket.
Én személy szerint, mindig is azon a véleményen vagyok-voltam-leszek, hogy merjünk bátran variálni a fûszerezésen, ezzel is kicsit színesebbé tehetjük a mindenapjankat.
A mai burgonyakrémlevesem, íz világa inkább a burgonya fõzelék felé hajlik, és ez tök jó!














FÛSZERES BURGONYAKRÉMLEVES
Hozzávalók:
80 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
10 dkg kolozsvári szalonna
1 p. tejföl
1 ek. liszt
1 szál babérlevél
fûszerpaprika
õrölt kömény
majoránna
lestyán
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy kevéske zsiradékon szépen megpirítjuk, majd kiszedjük egy tányérra, és tálalásig félretesszük.
A burgonyát és a vöröshagymát megtisztítjuk, durvára daraboljuk, és a szalonnás zsiradékon, a hagymával kezdve, aztán a burgonyát is hozzáadva, finoman ?lepirítjuk?.
Megsózzuk, befûszerezzük, meghintjük fûszerpaprikával, és bõségesen felöntjük vízzel, és jó puhára fõzzük.
Egy bortmixer segítségével simára tumixoljuk, majd tejfölös habarással sûrítjük.
Tálaláskor a pirult szalonna kockákkal megszórjuk.




Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2018/03/...

sponsored links

Keres?s