Burgonya saláta kerti retekkel és zöldfûszerekkel
sponsored links
A burgonyasalátáról már többször írtam, hogy az egyik nagy kedvencem. Mindegy milyen formában készül, egyszerûen megállíthatatlanul tudnám enni. Ezúttal a mini teraszomon termett zöld fûszerek illetve kerti retek adta a különlegességét. Hát mit ne mondjak, valami fantasztikus volt. Ha van erõnk kivárni azt, hogy egy éjszakán át pihentessük a hûvösben, nem bánjunk meg. A fûszerek teljesen jól átjárták a majonézes mártást, a retek pedig már nem a roppanósságával hanem lágyságával fogja a salátát teljesen kiegészíteni.
Hozzávalók: 1 kg kifli burgonya, 3-4 újhagyma karikázva, 1 tojás sárgája, olaj, 2-3 ek mustár, 1 kk cukor, só, bors, 1 csomag retek, majoranna, oregánó, snidling, rozmaring, 1 nagy doboz tejföl
A burgonyát héjában megfõzzük és hagyjuk kihûlni. Eközben elkészítjük a majonézes mártást. Ehhez a tojássárgáját egy mélyebb tálba tesszük, hozzáadjuk a mustárt, cukrot, sót és borsot, majd elkeverjük. Erre öntjük folyamatosan de csak kis adagonként az olajat. Folyamatos kevergetés mellett szép sûrû lesz. Beleöntjük a tejfölt is majd ízesítjük még kedvünk szerint. Hozzákeverjük a karikázott újhagymát, retket és az aprított fûszereket. Ha a burgonya kellõképpen kihûlt, belekarikázzuk azt is. Nem árt kóstolgatni a fûszerezés miatt...de óvatosan, mert hamar elfogy a tálból, mielõtt tálalhatnánk.
Én Leberkäse-t sütöttem ki mellé és 1 sörrel öblítettem.
Hozzávalók: 1 kg kifli burgonya, 3-4 újhagyma karikázva, 1 tojás sárgája, olaj, 2-3 ek mustár, 1 kk cukor, só, bors, 1 csomag retek, majoranna, oregánó, snidling, rozmaring, 1 nagy doboz tejföl
A burgonyát héjában megfõzzük és hagyjuk kihûlni. Eközben elkészítjük a majonézes mártást. Ehhez a tojássárgáját egy mélyebb tálba tesszük, hozzáadjuk a mustárt, cukrot, sót és borsot, majd elkeverjük. Erre öntjük folyamatosan de csak kis adagonként az olajat. Folyamatos kevergetés mellett szép sûrû lesz. Beleöntjük a tejfölt is majd ízesítjük még kedvünk szerint. Hozzákeverjük a karikázott újhagymát, retket és az aprított fûszereket. Ha a burgonya kellõképpen kihûlt, belekarikázzuk azt is. Nem árt kóstolgatni a fûszerezés miatt...de óvatosan, mert hamar elfogy a tálból, mielõtt tálalhatnánk.
Én Leberkäse-t sütöttem ki mellé és 1 sörrel öblítettem.