Burgonya orly-módra
sponsored links
Ezt a receptet régebben egy könyvtári könyvbõl írtam ki. Már nem emlékszem, mi a címe a könyvnek, de a receptet az elsõ receptes füzetemben õrzöm. :) Ismét készülök beiratkozni könyvtárba, és sok jó könyv mellett szakácskönyveket is kikölcsönözni. :)
Ez a burgonyás étel hasonlít a lepcsánkra. Köretnek, vagy fõételnek salátával is megfelel. Mi vacsorára ettük, most saláta nélkül. Teljesen jól laktunk vele. :)
A krumplit sós vízben megfõzzük. Közben a felvert tojásban elkeverjük a fûszereket, lisztet és tejfölt.
Miután megfõtt a krumpli, összetörjük és a masszával összekeverjük.
Margarinnal kikent hõálló edénybe tesszük, tetejét reszelt sajttal megszórjuk és 180 °C-os sütõben 30-40 perc alatt megsütjük, hogy szép piros legyen a teteje.
(Én a krumplit kevéske margarinnal törtem össze, hogy kicsit krémesebb legyen.)
1 tojás
1 kis pohár tejföl ...
Elkészítése
A krumplit sós vízben megfõzzük. Közben a felvert tojásban elkeverjük a fûszereket, lisztet és tejfölt.
Miután megfõtt a krumpli, összetörjük és a masszával összekeverjük.
Margarinnal kikent hõálló edénybe tesszük, tetejét reszelt sajttal megszórjuk és 180 °C-os sütõben 30-40 perc alatt megsütjük, hogy szép piros legyen a teteje.
(Én a krumplit kevéske margarinnal törtem össze, hogy kicsit krémesebb legyen.)
Hozzávalók:
1/2 kg krumpli1 tojás
1 kis pohár tejföl ...