Burgonya olasz módon

2011-09-21

sponsored links


A régi ételek különleges elnevezései a 19. században születtek. Egy nyelvészeti cikkben olvastam, hogy milyen logika mentén csoportosíthatóak: tartalmaznak személy- (Károlyi, Esterházy, Teleki), cég- (Astoria, Royal, Waldorf, Hungária) földrajzi- (alföldi, bakonyi, hortobágyi, provence-i, vesztfáliai) és fantázianeveket (erdészné, hentes, hercegnõ, jóasszony, kertészné, márkiné, molnárné, pékné, udvarmester, vadász módra). Addig általában egyértelmûen utaltak az alapanyagra vagy húsrészre, konyhamûveletekre, készítési módra, a tészta alakjára, az edényre stb. Azt tapasztaltam, hogy minden "olasz módon" készült, amiben tipikusan a parmezán, mint alapanyag megjelent.
Már régen terveztem kipróbálni ezt az ételt, az apropója, hogy este amúgy is rakott burgonyát terveztem, így a krumpli és a fõtt tojás adott volt. Kis adaggal készítettem, mert a füstölt csülök miatt, nekem ez egy kicsit nehéz étel. Apa volt az áldozat. Mikor feltálaltam elé, megkérdeztem: "Szerinted, hogy írjam a receptet? Ez egyszemélyes vagy kétszemélyes adag?" "Talán, inkább kettõ." Vacsora után: "Nos, akkor?" "Egyértelmûen egy!" 

Hozzávalók (1 személyes adag): ...

Folytats a blogon ... reformkorikonyha.blogspot.com/2011/09...

sponsored links

Keres?s