Burger House ? Narancsos-kacsĂĄs pizza
sponsored links
Kicsit kiszakadva a belvĂĄrosi betondzsungelbĂ”l, kollĂ©gĂĄval kilĂĄtogattunk Dunakeszire ahol egyĂ©b sok lĂĄtvĂĄnyossĂĄg mellett egy Burger House Ă©ttermet is talĂĄlni. A BH lĂĄnc jelenleg hat Ă©ttermet foglal magĂĄba, jelen vannak pĂ©ldĂĄul kĂ©t kĂŒlönbözĂ” plĂĄzĂĄban is. NevĂŒkbĂ”l kifolyĂłlag talĂĄn kicsit Ă©rdekes, hogy pizzĂĄrĂłl lesz szĂł, de Ă©ppen ez az aktuĂĄlis ĂșjĂtĂĄs Ă©tlapjukon. A rovat egyelĂ”re hĂĄrom kĂŒlönbözĂ” lehetĂ”sĂ©get kĂnĂĄl a vendĂ©gek szĂĄmĂĄra, espanya, rolls Ă©s narancsos-kacsĂĄs pizza.
A sor vĂ©gĂ©n szereplĂ” pĂ©ldĂĄny dobogtatta meg igazĂĄn szĂvem egy igazĂĄn egyszerĂ» ok miatt, nĂĄlunk nincs karĂĄcsony narancsos-kacsa nĂ©lkĂŒl. Ezt ĂĄtemelni egy pizzĂĄra igazi nyĂĄrias ĂŒnnepeket teremt egycsapĂĄsra nĂĄlam. Az Ă©tlap egyik felĂ©n hitvallĂĄsuk talĂĄlhatĂł, miszerint mindent megtesznek a prĂ©mium minĂ”sĂ©gĂ©rt Ă©s csakis kivĂĄlĂł eredeti olasz alapanyagokkal dolgoznak ha pizzĂĄrĂłl van szĂł. Az elsĂ” lĂ©pĂ©stĂ”l az utolsĂłig mindenre figyelnek, legyen az a tĂ©szta összetevĂ”inek megvĂĄlogatĂĄsa vagy Ă©ppen a konyhĂĄban ĂĄltaluk fĂ”zött szĂłszok minĂ”sĂ©ge.
A rĂ©szletesebb leĂrĂĄs alapjĂĄn pikĂĄn hagymalekvĂĄr alapra Ă©pĂŒl amire rĂĄtelepĂŒl 15 dkg mozzarella, fĂŒstölt-fĂ”tt kacsamell szelet, szeletelt narancs, kandĂrozott narancshĂ©j darabok Ă©s vĂ©gĂŒl metĂ©lĂ”hagyma amit sajĂĄt kertjĂŒkben termesztettek. A törtĂ©net pikantĂ©riĂĄja, hogy szolidan allergiĂĄs vagyok a narancsra, de ennyi ĂĄldozat mindig kell.
EsztĂ©tikai megjelenĂ©s: A tĂĄlalĂĄs mĂĄr egy lĂ©pĂ©ssel beljebb varĂĄzsol minket az olaszos vilĂĄgba, tĂĄnyĂ©r helyett egy falapĂĄton(?) kerĂŒl a vendĂ©g elĂ© ami szerintem kifejezetten stĂlusos. A pizza kifejezetten szĂ©p, egyenletes vĂ©kony tĂ©szta amire nem mĂ©rnöki pontossĂĄggal kerĂŒlnek a feltĂ©tek, de mĂ©gis egyenletesen oszlik el, termĂ©szetes hatĂĄst kelt. A sajt itt is egybĂ”l a hagymalekvĂĄros alapra kerĂŒl ami hagyja a többi feltĂ©tet kitĂĄrulkozni, nem fedi le Ă”ket, tĂ©ny Ă©s valĂł, hogy Ăgy szebb a pizza. A szĂ©leinĂ©l az alap kicsit karakteresebbre sĂŒlt ami a szĂnĂ©t illeti, de ez egyfajta kontĂșrt hĂșz neki. FormĂĄra szinte tökĂ©letes kör nem igazĂĄn lehet semmibe belekötni. A kĂ©pzeletbeli szĂ©psĂ©gversenyen nĂĄlam döntĂ”s, lĂĄtszik, hogy odafigyeltek rĂĄ a konyhĂĄban.
Pont: 10/10
ĂzvilĂĄg: Az elsĂ” harapĂĄsnĂĄl Ă©rezni, hogy ez a tĂ©szta iskolapĂ©lda lehetne, kenterbe veri a legtöbb pizzĂĄt. NullĂĄs lisztbĂ”l kĂ©szĂŒlt, nem hittem volna, hogy ez ennyire Ă©rezhetĂ”. Kicsit tartottam tĂ”le, hogy az elhelyezĂ©s miatt a hagymalekvĂĄr elnyomja a sajt ĂzĂ©t vagy Ă©ppen fordĂtva, de szerencsĂ©re mindkettĂ”nek Ă©rezni jellegzetes ĂzvilĂĄgĂĄt. A sajt ĂĄllagra Ă©s Ăzre is tökĂ©letes, sokkal nagyobb Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt, mint egy növĂ©nyi sajt vacak ami csak arra jĂł, hogy feltapadjon szĂĄjpadlĂĄsunkra. A kacsamell fĂŒstös ĂzĂ©vel lĂĄgyan omlik szĂ©t szĂĄnkban, amihez ha hozzĂĄcsapunk egy kis narancsot akkor megvan a karĂĄcsonyi Ă©lmĂ©ny azonnal. SzerencsĂ©re nem tĂșl savanyĂș, viszont cserĂ©be igazĂĄn lĂ©dĂșs Ăgy a kacsa alapbĂłl kicsit szĂĄrazabb Ă©lmĂ©nyĂ©t azonnal kompenzĂĄlja. ĂsszessĂ©gĂ©ben tĂ©nyleg prĂ©mium pizzĂĄrĂłl van szĂł, ilyen finomat nem mindennap fog ki az ember. Rengeteget jelent, hogy az az elsĂ”dleges cĂ©l, hogy finom legyen egy Ă©tel Ă©s nem az, hogy minĂ©l nagyobb legyen a haszon kerĂŒljön az bĂĄrmibe is.
Pont: 10/10
MennyisĂ©g: BĂ” 200 grammbĂłl Ă©pĂtkezik a tĂ©szta, ennyibĂ”l körĂŒlbelĂŒl 30 centi ĂĄtmĂ©rĂ”jĂ» pizzĂĄkat lehet kihozni ilyen vastagsĂĄg mellett. Az Ă©tlapon nincsen feltĂŒntetve ĂĄtmĂ©rĂ”, Ăgy nem tudjuk sokak ĂĄltal imĂĄdott centizĂ©sĂŒnket elvĂ©gezni. A feltĂ©tek közĂŒl egyik sincsen Ă©rtelmetlenĂŒl tĂșlsĂșlyban, Ăgy minden remekĂŒl harmonizĂĄl. KĂ©t aprĂłsĂĄg ami talĂĄn megjegyezhetĂ”, a narancsot jobban is fel lehetne akĂĄr osztani Ă©s akkor több falatra jutna belĂ”le Ă©s ez szintĂ©n Ă©rvĂ©nyes a metĂ©lĂ”hagymĂĄra, igaz akkor a lĂĄtvĂĄny kicsit csorbul, nagy dilemma. Egy fĂ”nek egy ekkora pizza elegendĂ” kell legyen, szerencsĂ©re a vĂ©gzetes kajakĂłma nem Ă©rt utol, talĂĄn ebben szerepet jĂĄtszik, hogy a tĂ©szta nem egy centi vastag kalĂĄcs. A bĂ” nĂ©gy Ăłra mindenkĂ©ppen Ă©rvĂ©nyes rĂĄ.
Pont: 9/10
Ăr/Ă©rtĂ©k: Sajnos egyre igazabb, hogy kezd azon nĂ©zet eluralkodni a lakossĂĄg egy jelentĂ”s rĂ©szĂ©nĂ©l miszerint kb. mindegy mi az csak olcsĂł legyen meg lakjunk jĂłl. Ez alapjĂĄn az ilyen valĂłban minĂ”sĂ©gi pizzĂĄk sajnos alig rĂșghatnak labdĂĄba. A pizza 2190 forintos ĂĄra biztos sokakat sokkĂ©nt Ă©rint, de Ă©rdemes kicsit mögĂ© mĂĄszni a dolgoknak Ă©s rĂĄjönni, hogy a kacsamell Ă©s a minĂ”sĂ©g mozzarella nem a 15 forintos kategĂłriĂĄt jelenti. ĂsszessĂ©gben egy valĂłban finom pizzĂĄrĂłl van szĂł, persze Ă©n sem mondom, hogy mindennap rendelnĂ©k, de idĂ”nkkĂ©nt megteszem feltĂ©ve ha lesz hĂĄzhoz szĂĄllĂtva is. LĂĄtszik, hogy elsĂ”dleges cĂ©lja a konyhĂĄnak, hogy a vendĂ©get kulinĂĄris kĂ©nyeztetĂ©sben rĂ©szesĂtse, remĂ©ljĂŒk mĂĄsnak is pĂ©ldĂĄt mutatnak.
Pont: 9/10
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30