Burek 90 perc alatt / Burek za 90 minuta
sponsored links
Ezen a néven futottam rá az interneten.Azért ez a neve mert tényleg 90 percen belül az asztalunkon van a friss ropogós meleg burek ami olyan mint a pékségben csak ami jó benne hogy nem olyan zsíros.
Mindig is féltem házilag készített rétestöl ahoz érzés kell nem csináltam még és nem is merek nekiindukni,de így már töbször is készítettem burekot és hajszálvékonyra szétlehet húzni a tésztát akár még kezdõ háziaszonyok is nekiálhatnak mert nem nehéz elkészíteni.
Hozzávalók:
Tészta:50 dkg lisz,kb 3 deci langyos víz,1/2 kávéskanál só.
Töltelék:50 dkg túró.
Készül:
A lisztböl,sóbol és a víz hozzáadásával tésztát gyúrunk.Jól kidolgozzuk.(nekem az 50 dkg liszthez 3 deci víz kölött).
Öt egyenlõ részre osztjuk.Mindegyiket külön-külön tányérnagyságúra kinyújtjuk.
Egy lábosban (amibe beleférnek a tészta lapok) összekeverünk 1:1 olajat és olvasztott (nem forró) zsírt. ...