Bundázott sonkás póréhagyma tarhonyával
sponsored links
Hozzávalók (4 személyre):
4 kisebb póréhagyma, 8 vékony szelet sonka, 2 tojás, 3 evõkanál liszt, 3-4 evõkanál zsemlemorzsa, 20 dkg tarhonya, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 kisebb piros húsú paprika, 3 dl hús- vagy zöldségalaplé, petrezselyemzöld, olaj, só, bors.
Elkészítése:
A megtisztított póréhagymáról eltávolítjuk a külsõ réteget, majd 10-12 cm-es darabokra vágjuk, és enyhén sós vízben 1-2 perc alatt blansírozzuk (fellobbantjuk). A lecsepegtetett póréhagymát egy-egy szelet sonkába csavarjuk, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban szép pirosra sütjük.
A hagymát és a paprika apróra vágjuk, 2-3 evõkanál olajon megpároljuk, hozzáadjuk a tarhonyát, és kissé lepirítjuk. Felöntjük a húslevessel, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal fûszerezzük, és készre fõzzük. Tálalás elõtt efödve hagyjuk 10 percet . A rántott póréhagymával tálaljuk.