Bundázott kelbimbó

2013-07-11

sponsored links

bundás

Nagy melegben az ember nem kívánja annyira a nehéz, húsos ételeket. A bundázott zöldség viszont nemcsak melegen, de hidegen is finom, gyorsan elkészíthetõ és különbözõ mártásokkal változatossá tehetõ fõétel. A képen látható változat kelbimbóból készült, de bármilyen zöldségbõl elkészíthetõ; lényeg, hogy mindig puhítsuk meg elõtte . Forrásban lévõ vízbe együnk pici sót és ebbe dobjuk bele az elõzõleg megmosott, feldarabolt zöldségeket, majd egy percig forraljuk. Amikor kihûlt, akkor lássunk hozzá a bundázott falatok elkészítésének.

Hozzávalók és elkészítés:

  • 15-20 db kelbimbó (de készíthetjük sárgarépából, tökbõl is)
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 15 dkg liszt ...

Folytats a blogon ... izekblogja.blog.hu/2013/07/11/bundazo...

sponsored links

Keres?s