Bundáskenyér
sponsored links
Hozzávalók:
- tojás
- só
- kenyér
- olaj a sütéshez
- A tojásokat egy olyan edénybe ütjük, melynek az alján elfér egy akkora kenyérszelet, amekkora bundáskenyereket szeretnénk sütni. Felverjük egy villával és megsózzuk.
- Egy serpenyõben olajat melegítünk.
- A kenyérszeletek mindkét oldalát megforgatjuk a tojásban (kicsit benne is hagyhatjuk, hogy jól megszívja magát), majd a forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalát.
- Papírszalvétára szedjük a megsült szeleteket, hogy leitassuk róluk az olajat.
- Melegen tálaljuk, pl. reggeliként vagy ebédre fõzelék mellé feltétként.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Gyerekkorom egyik kedvence volt a zöldborsófõzelék bundáskenyérrel, mégis szinte teljesen elfelejtettem ezt a végtelenül egyszerû ételt, mivel ritkán eszem kenyeret.
- Mostanában többször eszembe jutott, így elkészítettem. Szerintem csak fehér kenyérbõl készítve az igazi. Lehet kísérletezni mással is, én is megtettem, de szerintem nem érik utol a fehér kenyérbõl készült verziót.
- 1 tojás kb 2 szelet bundáskenyér elkészítéséhez elég, de függ a szeletek méretétõl.
- 1 tojás kb 2 szelet bundáskenyér elkészítéséhez elég, de függ a szeletek méretétõl.