Bundáskenyér

2014-03-03

sponsored links



Hozzávalók:
  • tojás
  • kenyér
  • olaj a sütéshez
Elkészítés:
  1. A tojásokat egy olyan edénybe ütjük, melynek az alján elfér egy akkora kenyérszelet, amekkora bundáskenyereket szeretnénk sütni. Felverjük egy villával és megsózzuk.
  2. Egy serpenyõben olajat melegítünk.
  3. A kenyérszeletek mindkét oldalát megforgatjuk a tojásban (kicsit benne is hagyhatjuk, hogy jól megszívja magát), majd a forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalát. 
  4. Papírszalvétára szedjük a megsült szeleteket, hogy leitassuk róluk az olajat.
  5. Melegen tálaljuk, pl. reggeliként vagy ebédre fõzelék mellé feltétként. 


Megjegyzések, tapasztalatok
- Gyerekkorom egyik kedvence volt a zöldborsófõzelék bundáskenyérrel, mégis szinte teljesen elfelejtettem ezt a végtelenül egyszerû ételt, mivel ritkán eszem kenyeret. 
- Mostanában többször eszembe jutott, így elkészítettem. Szerintem csak fehér kenyérbõl készítve az igazi. Lehet kísérletezni mással is, én is megtettem, de szerintem nem érik utol a fehér kenyérbõl készült verziót.
- 1 tojás kb 2 szelet bundáskenyér elkészítéséhez elég, de függ a szeletek méretétõl. 






Folytats a blogon ... kingakonyha.blogspot.com/2014/03/bund...

sponsored links

Keres?s