Bundás (rántott) hús diétásan Szafi lángos lisztkeverékkel
sponsored links
Nagyon szeretjük a csirke mellet, a sertés bordát. Természetesen rántva, de a -szinte- minden mentes diéta miatt sokáig nélkülöztük. Viszont amióta Szafi termékeiben felismertem, hogy pl a lángos lisztkeverékbõl nem csak lángost lehet sütni, hanem tökéletes bundát varázsolhatok a húsok köré, na azóta megoldódott a fantasztikus bundás (rántott) hús és minél többet készítem annál finomabb minden egyes alkalommal. Így volt ez ma is. Csak az a gond, hogy soha sem sikerül csak 2 adagot sütni
??????
Tökéletes örömmámor, hogy másnapra is marad belõle ??????
A bunda elkészítése:
3 db tojás
csipet só,
3 evõkanál (púpos) lisztkeverék
2 võkanál pecsenye zsír (olvasztva)
1/4-ed mokkáskanál sütõpor (vízben gyorsan feloldva és a masszába rakva)
kb 2 dl víz
kézi habverõvel gyorsan összekevertem és
20 percet hagytam pihenni.
Jól besûrûsödött, ezért még apránként adagoltam hozzá egy kis vizet. Jó sûrû maradjon a massza! (mit egy sûrû palacsinta tészta)
kb fél kg csirkemell volt felkockázva, de gondoltam egyet és egy óriási zacskóba raktam a kockákat kicsit megsóztam, és a zacskón keresztül egy klopfolóval megütögettem mindkét oldalát, de csak annyira, hogy ne kocka legyen.
Serpenyõben nagyon kevés mangalica zsírt és egy kevés kókuszzsírt hevítettem. A "mellcsíkokat" vagy lapocskákat -úgy nevezzük, ahogy jól esik- kisebb tálba rakott rizslisztbe megforgattam, majd a masszába átraktam, s innen kerültek a jó meleg zsiradékba. Ilyen csinos kis falatok lettek.
Itt látszik, hogy nem vékony a mell hús, viszont a bunda a legtökéletesebb. Ez a fajta bundázott hús sokkal lassabban sûl, mint általában a rántott szelet,de az is biztos, hogy soha meg sem ég!!
Sült krumplival fogyasztottuk, ami egy fantasztikus kütyüben készül. Olaj nélküli fritõzben.
Olyan sok massza maradt, hogy még 2 db sertéskarajt kiklopfoltam, s azokat is kisütöttem. Így aztán holnap ismételjük a mai ebédet, nagy örömünkre. Ez a bunda ugyanis még akár napok múlva is friss tud maradni!
s még mindig maradt egy kevéske massza, azokat pedig a maradék zsiradékban kisütöttem. Olyanok lettek, mint valami mini lángosok, de az ízük sokkal, de sokkal finomabb.
Hát hiába, tud ez a Szafi és mi nagyon sokat köszönhetünk neki!!!!