Bundás (rántott) hús diétásan Szafi lángos lisztkeverékkel

2018-03-29

sponsored links

Nagyon szeretjük a csirke mellet, a sertés bordát. Természetesen rántva, de a -szinte- minden mentes diéta miatt sokáig nélkülöztük. Viszont amióta Szafi termékeiben felismertem, hogy pl a lángos lisztkeverékbõl nem csak lángost lehet sütni, hanem tökéletes bundát varázsolhatok a húsok köré, na azóta megoldódott a fantasztikus bundás (rántott) hús és minél többet készítem annál finomabb minden egyes alkalommal. Így volt ez ma is. Csak az a gond, hogy soha sem sikerül csak 2 adagot sütni 
??????






Tökéletes örömmámor, hogy másnapra is marad belõle ??????



A bunda elkészítése:
3 db tojás
csipet só,
3 evõkanál (púpos) lisztkeverék
2 võkanál pecsenye zsír (olvasztva)
1/4-ed mokkáskanál sütõpor (vízben gyorsan feloldva és a masszába rakva) 
kb 2 dl víz
kézi habverõvel gyorsan összekevertem és 
20 percet hagytam pihenni. 
Jól besûrûsödött, ezért még apránként adagoltam hozzá egy kis vizet. Jó sûrû maradjon a massza! (mit egy sûrû palacsinta tészta) 



kb fél kg csirkemell volt felkockázva, de gondoltam egyet és egy óriási zacskóba raktam a kockákat kicsit megsóztam, és a zacskón keresztül egy klopfolóval megütögettem mindkét oldalát, de csak annyira, hogy ne kocka legyen. 


Serpenyõben nagyon kevés mangalica zsírt és egy kevés kókuszzsírt hevítettem. A "mellcsíkokat" vagy lapocskákat -úgy nevezzük, ahogy jól esik- kisebb tálba rakott rizslisztbe megforgattam, majd a masszába átraktam, s innen kerültek a jó meleg zsiradékba. Ilyen csinos kis falatok lettek. 



Itt látszik, hogy nem vékony a mell hús, viszont a bunda a legtökéletesebb. Ez a fajta bundázott hús sokkal lassabban sûl, mint általában a rántott szelet,de az is biztos, hogy soha meg sem ég!! 




Sült krumplival fogyasztottuk, ami egy fantasztikus kütyüben készül. Olaj nélküli fritõzben




Olyan sok massza maradt, hogy még 2 db sertéskarajt kiklopfoltam, s azokat is kisütöttem. Így aztán holnap ismételjük a mai ebédet, nagy örömünkre. Ez a bunda ugyanis még akár napok múlva is friss tud maradni! 


s még mindig maradt egy kevéske massza, azokat pedig a maradék zsiradékban kisütöttem. Olyanok lettek, mint valami mini lángosok, de az ízük sokkal, de sokkal finomabb. 
Hát hiába, tud ez a Szafi és mi nagyon sokat köszönhetünk neki!!!!


Folytats a blogon ... vikkokucko.blogspot.com/2018/03/bunda...

sponsored links

Keres?s