Bundás halrudak szalmakrumplival és cseresznye szósszal
sponsored links
Ma egy nagyon ízletes ebédet készítettem. A halat próbáltam kombinálni a cseresznye szósszal meg a krumplival. Eredetileg krumplipürét akartam, aztán a szalmakrumplinál maradtam.
Hozzávalók: személyenként 2-2 nagyobbacska krumpli,
Szószhoz (2 személyre): egy marék cseresznye, 2 evk. vaníliaízû pudingpor, 300 ml tej, 100 ml víz, egy darabka vaj, só, cukor.
Még: fagyasztott bundás halrudacskák, olaj a sütéshez.
Elõször megsütjük a krumplit.
A szószhoz a cseresznyét elõször megmossuk, kimagozzuk, kevés vízben elõfõzzük, majd hozzáadjuk a tejben feloldott pudingport, sózzuk, cukrozzuk és jól besûrítjük. A végén adjuk hozzá a vajat, hogy szép fényes legyen.
A halrudacskákat fagyottan bõ ,forró olajban kisütjük.