Bundás alma
sponsored links
Azt hiszem, csak egyszer ettem ilyen bundás almát, egy házibulin ipari mennyiséget lesütöttünk belõle és baromi finom volt! Szóval már egy ideje motoszkált a fejemben, hogy újra el kellene készíteni, most végre megcsináltam. Bár nem tudom, miért vártam eddig, gyorsan megvan, egyszerû is és fõleg isteni sok-sok fahéjjal megszórva!
Hozzávalók (kb 2 almához):
2 alma
1 tojás
10 dkg liszt
2 tk cukor
1,5 dl víz (lehet tej is)
szóráshoz:
2 ek pocukor
1 tk fahéj
sütéshez: olaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, egy sûrû palacsintatésztát kapunk.
Az almát felkarikázzuk 0,5-1 cm vastagra, a magházát kivájjuk. Én ezt egy fém kupakkal szoktam (valamilyen alkoholos üvegen volt), ezt csak rányomom és már ki is szúrta az alma közepét. Egy késsel pedig simán ki lehet szedni a beleszorult almaközepet.
Az olajat felforrósítjuk.
A tésztába mártjuk az almakarikákat és egy határozott mozdulattal (így nem folyik le az almáról a tészta) beletesszük az olajba.
Mindkét oldalát aranyszínûre sütjük.
Törlõpapírra szedjük.
Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk. De lehet akár vaníliapudinggal, vaníliafagyival is
Ha sok-sok bundázott étel receptjére vagy kíváncsi, nézd meg a KözösKedd játék bunda! válogatását!
Konyhalál Facebook oldalához itt tudsz csatlakozni!
Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/bundas-alma
Hasonló bejegyzések:
Almahab
Konyhalál KözösKedd ? 5. bunda!
Marcipános almatorta
Alma-kiwileves pirított dióval
A marcipános almatorta a Blikk Nõk Konyhában!