Bundás alma

2014-06-06

sponsored links

Palacsintatésztában sült alma



Azt hiszem, csak egyszer ettem ilyen bundás almát, egy házibulin ipari mennyiséget lesütöttünk belõle és baromi finom volt! Szóval már egy ideje motoszkált a fejemben, hogy újra el kellene készíteni, most végre megcsináltam. Bár nem tudom, miért vártam eddig, gyorsan megvan, egyszerû is és fõleg isteni sok-sok fahéjjal megszórva!



Hozzávalók (kb 2 almához):

2 alma :)

1 tojás

10 dkg liszt

2 tk cukor

1,5 dl víz (lehet tej is)

szóráshoz:

2 ek pocukor

1 tk fahéj

sütéshez: olaj



Elkészítés:

A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, egy sûrû palacsintatésztát kapunk.

Az almát felkarikázzuk 0,5-1 cm vastagra, a magházát kivájjuk. Én ezt egy fém kupakkal szoktam (valamilyen alkoholos üvegen volt), ezt csak rányomom és már ki is szúrta az alma közepét. Egy késsel pedig simán ki lehet szedni a beleszorult almaközepet.

Az olajat felforrósítjuk.

A tésztába mártjuk az almakarikákat és egy határozott mozdulattal (így nem folyik le az almáról a tészta) beletesszük az olajba.

Mindkét oldalát aranyszínûre sütjük.

Törlõpapírra szedjük.

Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk. De lehet akár vaníliapudinggal, vaníliafagyival is :)





Ha sok-sok bundázott étel receptjére vagy kíváncsi, nézd meg a KözösKedd játék bunda! válogatását!



Konyhalál Facebook oldalához itt tudsz csatlakozni!





Bundában sült alma



bundában sült alma



Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/bundas-alma






Hasonló bejegyzések:




almahab
Almahab


Rántott hús
Konyhalál KözösKedd ? 5. bunda!


20120429-014
Marcipános almatorta


almadio1
Alma-kiwileves pirított dióval


blikk
A marcipános almatorta a Blikk Nõk Konyhában!




Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2014/06/06/bund...

sponsored links

Keres?s