Bulgursaláta
sponsored links
Összebarátkoztam a bulgurral, és nagyon megszerettem. Rájöttem, hogy jobban ízlik, mint a rizs. Ez a saláta egy kis tavaszt varázsolt a konyhámban, amire már nagyon vágyom.
Bulgursaláta
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg bulgur, 1 darab piros paprika, 2 paradicsom, 10 dkg feta sajt, 2 nagy marék bébi spenót, 1 fej lila hagyma, két marék petrezselyemzöld, kevés menta, 1 citrom, só, olívaolaj.
Elkészítése: 3 dl vizet felforralunk, megsózzuk, majd a bulgurra öntjük. Rátesszük az edény tetejét, és 20 percig hagyjuk, hogy megszívja magát. Hûlni hagyjuk. A mentalevelet és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát megmossuk, majd mindkettõt kockára vágjuk. A sajtot is nagyjából egyforma kockákra vágjuk. A spenótot pedig megmossuk és megtörölgetjük. Az olívaolajat, a citrom levével és a mentával összekeverjük. Állni hagyjuk jó 10 percig. Végül a bulgurt a többi hozzávalóval egy tálba összerakjuk, hozzáadjuk az öntetet és összekeverjük. Hûtõbe tesszük és néhány óra pihenés után fogyaszthatjuk is.