Bulguros t?lt?tt k?poszta
sponsored links
M?r sokszor k?sz?tettem rizzsel t?lt?tt k?poszt?t, s?t kukoricadar?s v?ltozat is ker?lt m?r az asztalra, de
ezt a bulgurost m?g most pr?b?ltam el?sz?r. Picit t?bb id?re volt sz?ks?g, hogy puh?ra f?j?n, de teljes m?rt?kben hozta a hagyom?nyos
t?lt?tt k?poszt?t?l elv?rt ?zvil?got. A gyerekeknek is ?zlett.
*1 k?zepes fej k?poszta
*25 dkg dar?lt sert?scomb
*6 dkg bulgur
*1 fej v?r?shagyma
*2 gerezd fokhagyma
*3-4 ek olaj
*1 kk ?r?lt pirospaprika
*1 tk s?
*1 kk bors
*1 tk h?zi dar?lt pirospaprika
*2 dl paradicsoml?
A k?poszt?k k?ls? leveleit levessz?k, torzs?jukat kiv?gjuk.
Egy magas fal? faz?kba vizet forralunk, majd a k?poszt?t belerakjuk. A folyamatosan lev?l? leveleket kihal?sszuk a v?zb?l
?s egy t?lc?ra tessz?k. Mikor m?r kicsit h?ltek, a vastag ereket lev?gjuk.
Ha nagyok a k?posztalevelek, akkor a f??r ment?n kett?v?gjuk.
A dar?lt h?st ?s a bulgurt egy t?lba tessz?k. A hagym?t megtiszt?tjuk, az olajon ?vegesre pir?tjuk, ?s a h?sra
?ntj?k.
Belesz?rjuk a s?t, a borsot, az ?r?lt ?s a dar?lt pirospaprik?t, hozz?adjuk a z?zott fokhagym?t. Alaposan ?sszekeverj?k.
A tenyer?nkbe fektet?nk egy k?poszta levelet, r?tesz?nk egy adag t?ltel?ket, majd az egyik oldal?r?l t?lcs?rszer?en feltekerj?k a k?poszt?t
?s a sz?lesebb v?g?t az ujjunkkal bet?mj?k. A lev?gott k?posztalev?l ?r darabokat a faz?k alj?ra tessz?k ?s sorban r?fektetj?k
a megt?lt?tt k?poszt?kat. Fel?ntj?k annyi v?zzel, hogy alig ellepje, megsz?rjuk egy csipet s?val ?s borssal. Fed? alatt nagy l?ngon felf?zz?k,
r??ntj?k a paradicsomlevet, majd m?rs?kelt l?ngon addig f?zz?k, am?g a k?poszta megf?.