Bulguros lencsesült
sponsored links
Hozzávalók:
50 dkg barna lencse
25 dkg bulgur
3 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
2 ek. paprikakrém
1 csokor petrezselyem
himalaya só -ízlés szerint
majoranna, kömény, pirospaprika - ízlés szerint
4 ek. 4 szûz olaj mix
2 ek. útifû maghéj
víz
Elkészítés:
50 dkg barna lencse
25 dkg bulgur
3 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
2 ek. paprikakrém
1 csokor petrezselyem
himalaya só -ízlés szerint
majoranna, kömény, pirospaprika - ízlés szerint
4 ek. 4 szûz olaj mix
2 ek. útifû maghéj
víz
Elkészítés:
A lencsét a fûszerekkel bõ vízben megfõzzük. A bulgurt dupla mennyiségû vízben megfõzzük. a hagymákat felaprítjuk és 2 evõkanál víz + olaj keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, a pirospaprikát, a paprikakrémet- amolyan pörköltet készítünk. Ehhez hozzáadjuk a megfõtt lencsét, a rizst, a felaprított petrezselymet, az útifû maghéjat (ez tartja össze), és alapos keverés után még szükség szerint sózzuk, fûszerezzük. Olajjal kikent tepsibe simítjuk és összesütjük.