Bulgur gombával és házi parasztsonkával
sponsored links
Nagyon szeretek piacra járni. Egyrészt mert jóval olcsóbban tudok vásárolni mint a multiknál, másrészt mert sokkal nagyobb a választék, harmadrészt mert sok olyan áru van a piacokon, amivel egy multilátogató soha nem találkozik.
Szerdán például gyönyörû, friss laskagombát vettem, kilóját 350 forintért. A fejes saláta annyira zsenge volt, hogy valóságos fájdalmat okozott volna, ha nem vehetem meg.
Van ami nem olcsóbb a piacon, mégis szívesen vásárolok belõle. Ilyen a hagyományos füstölésû házi parasztsonka, ami ugyan dupla annyiba kerül mint a gyorspácolt füstaromával ízesített tömegtermékek, de nem tartalmaz semmilyen egészségre káros anyagot, cserébe viszont sokkal finomabb, intenzívebb az íze. Ebbõl elég egy hajszálvékony szelet a szendvicsbe, mégsem érezzük kevésnek.
Régebben készítettem már ezt az ételt bolti sonkával is, amibõl 20 dkg-ot is bele kellett tenni, hogy valami íze legyen. Most a házi sonkából csak 5 dkg-ot használtam, mégis összehasonlíthatatlanul finomabb, ízletesebb lett. Bár abszolút megállja a helyét önálló egytálételként is, mi halmoztuk a gomba-élvezetet, és rántott laskát ettünk mellé, zsenge ecetes salátával.
Hozzávalók:
25 dkg bulgur
25 dkg gomba (csiperke és laskagomba vegyesen)
5 dkg füstölt parasztsonka
3 dkg füstölt szalonna ...