Bulgur csalánnal és komlóhajtással
sponsored links
Eredetileg csalános-komlós rizottót akartam készíteni, de eszembe jutott, hogy maradt tegnapról bulgur, amit akkor köretnek ettünk. Flóra is nyûgös volt kicsit, elképzeltem, ahogy a nyolckilós babával a karomon kevergetem a rizottót fél órán át - inkább az egyszerûbb utat választottam. Nyilván még jobb lett volna, ha a bulgur vagy a rizs együtt párolódik a zöldekkel, de igazán finom lett így, a maradék bulgurral is. A friss komlóhajtást kevesen ismerik, pedig igazán különleges tavaszi csemege. A vadkomló fiatal hajtásainak a végét kell kell letörni, olyasmi, mint egy vékony zöldspárga. Levesenek, fõzeléknek vagy egyszerûen vajban megpárolva is nagyon finom. Erdõszéleken, kerítések, kõfalak elõtt találhatunk rá, tavasz elején-közepén gyûjthetjük a hajtásvégeket. Nálunk három helyen is van a kertt szélén. Így néz ki:
A recept végtelenül egyszerû: a komlóhajtásokat és a friss csalánt kicsit felaprítottam (óvatosan, hogy a csalán nem csípje meg a kezem), olívaolaj és vaj keverékén ...