Buktalabdák szatmári szilvalekvárral

2013-02-04

sponsored links


A formázást Barbitól lestem el, nagyon jó ötlet, nálunk már csak így készülnek a bukták. Sokkal jobb a tészta-töltelék arány, vékony tésztaburokban rengeteg lekvár bújik meg, mi így szeretjük.

Tészta maradt a jól bevált, régóta ebbõl készítek buktát, aranygaluskát, csigát, nagyon finom puha minden, még másnap is.

Hozzávalók 24 buktalabdához:
  • 25 dkg rétesliszt
  • 25 dkg finomliszt
  • 3 csipet só
  • 7 dkg cukor
  • 3,5 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztõ
  • 1 dl olaj
  • 1 tojás
a töltelékhez:
  • 80-90 dkg szatmári szilvalekvár ...

Folytats a blogon ... mohakonyha.blogspot.com/2013/02/bukta...

sponsored links

Keres?s