Buggyantott tojásos leves
sponsored links
Ezt a könnyû, gyors, és finom levest Zsuzsigától tanultam, aki az Erdélyi Konyha 2011/1 számában írta le. Zsuzsiga, nagyon köszönöm, nagyon finom leves, igazán.
Hozzávalók:
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát az olajon megdinszteltem, a tûzrõl levéve megszórtam a pirospaprikával, a liszttel, majd apránként felöntöttem a vízzel, folyamatosan kevergetve, hogy ne maradjon csomós. Amikor forrni kezdett beletettem egy marék rizset, picit megkavartam, majd beleütöttem egyenként a tojásokat. Ekkor többet nem kavargattam, hogy a tojások egészben maradjanak. Amikor a tojások megfõttek kész is van. Én tejföllel tálaltam.
Hozzávalók:
- 2 evõkanál tyúkzsír vagy olaj
- 2 evõkanál liszt
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 - 4 cikk fokhagyma
- 2 - 3 babérlevél
- 1, 5 l víz
- 4 tojás
- 1 maréknyi rizs
- késhegynyi pirospaprika
- só
- bors
- tejföl
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát az olajon megdinszteltem, a tûzrõl levéve megszórtam a pirospaprikával, a liszttel, majd apránként felöntöttem a vízzel, folyamatosan kevergetve, hogy ne maradjon csomós. Amikor forrni kezdett beletettem egy marék rizset, picit megkavartam, majd beleütöttem egyenként a tojásokat. Ekkor többet nem kavargattam, hogy a tojások egészben maradjanak. Amikor a tojások megfõttek kész is van. Én tejföllel tálaltam.