Buggyantott tojásos leves

2011-05-01

sponsored links

Ezt a könnyû, gyors, és finom levest Zsuzsigától tanultam, aki az Erdélyi Konyha 2011/1 számában írta le. Zsuzsiga, nagyon köszönöm, nagyon finom leves, igazán.



Hozzávalók:
  • 2 evõkanál tyúkzsír vagy olaj
  • 2 evõkanál liszt
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 - 4 cikk fokhagyma
  • 2 - 3 babérlevél
  • 1, 5 l víz
  • 4 tojás
  • 1 maréknyi rizs
  • késhegynyi pirospaprika
  • bors
  • tejföl
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát az olajon megdinszteltem, a tûzrõl levéve megszórtam a pirospaprikával, a liszttel, majd apránként felöntöttem a vízzel, folyamatosan kevergetve, hogy ne maradjon csomós. Amikor forrni kezdett beletettem egy marék rizset, picit megkavartam, majd beleütöttem egyenként a tojásokat. Ekkor többet nem kavargattam, hogy a tojások egészben maradjanak. Amikor a tojások megfõttek kész is van. Én tejföllel tálaltam.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2011/05...

sponsored links

Keres?s