Bugatsa
sponsored links
A görög sütik világa nem merül ki a baklavában, bár sajnos én is csak azt kóstoltam, mikor Görögországban jártam. Viszont készítettem már lemonopitát, most pedig véletlenül akadtam a bugatsa receptjére.
Az étel Macedóniából származik, fõként Görögország északi régióiban népszerû, de Krétán is sok erre szakosodott cukrászda található (én sajnos egyre sem figyeltem fel...). Eredeti receptje szerint phyllo tésztából készül, ami egy hajszálvékonyra nyújtott tészta, ennek a tölteléke búzadara, de léteznek sós, sajtos vagy húsos változatok is.
Természetesen bugatsa-témában is született Guiness-rekord, 2008-ban Serres városában 250 kg-os, 20 m hosszú, 60 cm vastag bugatsát sütött összesen 40 ember.
Én ezt nem akartam túlszárnyalni, maradtam a sima tepsis méretnél :)
Hozzávalók:
1 cs leveles tészta
1 l tej
2 dl cukor
2 dl búzadara ...