BUDIN NOIR MELEG CÉKLÁS-KÁPOSZTASALÁTÁVAL
sponsored links
A hurka valljuk be nem épp a legkönnyebb ételek kategóriájába tartozik. Fõleg, ha még ezt egy jó adag kenyérrel is megfejeljük.
Nálunk Franciaországban is van egy véres hurkának megfelelõ finomság, a budin noir. Több fajtája is létezik, de szerintem a legfinomabb a sötétbordó, majdnem fekete hurka - innen a noir elnevezés, ami franciául feketét jelent.
A budin magában is egy laktató fogás, így a hozzá járó kenyeret cseréljük le egy finom, meleg céklás - káposztasalátára, és máris nem olyan borzasztó a kalóriabevitel.
Én actifryben készítettem el, amíg a felsõ tálcán sültek a kolbászkák, alul egy finom saláta készült el benne.
HOZZÁVALÓK
budin noir
1 közepes fej fõtt cékla
100 gramm savanyú káposzta
0,5 kk kapor
frissen õrölt tarka bors ...