Buddha tál
sponsored links
Egy idõ óta rendszeresen szembejön velem a neten, különbözõ oldalakon a Buddha bowl elnevezésû étel. Utána is olvastam, hogy mi ez az új õrület. :) Kiderült, hogy egy kiegyensúlyozott ételsorról van szó, amit egy kerek tálban raknak össze és ennek mindkettõnek köze van Buddhához. A kiegyensúlyozottságnak is, meg a kereknek is.:)
Nosza akkor a mai ebéd legyen Buddha bowl.
Hozzávalók ( 2 tálat csináltam) : 1 csomag üveg tészta, 1 csomag füstölt tofu, 2 db fehér és 1 db lila édesburgonya, fél fej brokkoli, 1 nagy fej hagyma, 1 kisebb doboz csicseriborsó konzerv, 1 érett avokádó, olívaolaj, szezámolaj, fûszerek, fokhagyma.
Elkészítése: a hagymát, édesburgonyát, brokkolit daraboljuk fel terítsük ki egy sütõpapírral bélelt sütõlemezre, fûszerezzük ízlés szerint és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal. Süssük 200 fokos sütõben 20 percig. A füstölt tofut vágjuk kockákra, forrósítsunk fel egy serpenyõben szezámolajat és egy kevés szója szósz, gyömbért, fokhagymát és pirítsuk meg benne a tofu kockákat. Szedjük ki ha megpirult minden oldala, majd szórjuk az edénybe a lecsepegtetett csicseriborsót és azt is jól pirítsuk át. Fûszerezzük még egy kevés római köménnyel. Az üvegtésztát forrázzuk le sós vízzel és hagyjuk 10 percig állni, majd szûrjük le. Az avokádót szeleteljük fel, locsoljuk meg lime lével.
Egy kerek tálban rakjuk össze a hozzávalókat.
Nosza akkor a mai ebéd legyen Buddha bowl.
Hozzávalók ( 2 tálat csináltam) : 1 csomag üveg tészta, 1 csomag füstölt tofu, 2 db fehér és 1 db lila édesburgonya, fél fej brokkoli, 1 nagy fej hagyma, 1 kisebb doboz csicseriborsó konzerv, 1 érett avokádó, olívaolaj, szezámolaj, fûszerek, fokhagyma.
Elkészítése: a hagymát, édesburgonyát, brokkolit daraboljuk fel terítsük ki egy sütõpapírral bélelt sütõlemezre, fûszerezzük ízlés szerint és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal. Süssük 200 fokos sütõben 20 percig. A füstölt tofut vágjuk kockákra, forrósítsunk fel egy serpenyõben szezámolajat és egy kevés szója szósz, gyömbért, fokhagymát és pirítsuk meg benne a tofu kockákat. Szedjük ki ha megpirult minden oldala, majd szórjuk az edénybe a lecsepegtetett csicseriborsót és azt is jól pirítsuk át. Fûszerezzük még egy kevés római köménnyel. Az üvegtésztát forrázzuk le sós vízzel és hagyjuk 10 percig állni, majd szûrjük le. Az avokádót szeleteljük fel, locsoljuk meg lime lével.
Egy kerek tálban rakjuk össze a hozzávalókat.