Budapest Bites: magyar fõzõbemutató a Frankfurti Nemzetközi Könyvvásáron
sponsored links
Fotó: Sárosi Zoltán
Ma reggel felszállok a Lufthansa frankfurti járatára, hogy néhány nap múlva - egészen pontosan vasárnap 11-12h óráig a Frankfurti Nemzetközi Könyvvásár kulináris részlegén, a gasztroszínpadon meggyõzzem a nemzetközi közönséget arról, hogy a magyar konyha mennyi minden izgalmat tartogat a gulyáson és paprikán túl. Viszem magammal az elmúlt évek gasztronómiai megújulásának szellemiségét, és az összes jó étterem és tehetséges séf hírét.
Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen lehetõséget kaptam, és ennek minden örömével, büszkeségével és felelõsségével indulok el.
Vasárnapig még sok részlettel jelentkezem, a menüt, amit fõzni fogok, már most bemutatom:
Birsalmás fehérrépakrémleves gyömbéres mini-maceszgombóccal
Ropogós slambuc harcsafilével
Vaníliás tejberizs pirított mákkal és tripla meggyel
Tudom, hogy ezek finoman szólva nem hagyományos, klasszikus magyar fogások, fûzök majd ...