Budapest Bites, avagy az új magyar gasztronómia diszkrét bája

2013-01-28

sponsored links


Birsalmás petrezselyemgyökérkrémleves gyömbéres mini maceszgombóccal (Fotó: Nagy Balázs)
 
Szabad-e, és kell-e megújítani a Dobos-tortát, magyar étel-e a birsalmás fehérrépakrémleves, és van-e kínálnivalónk a paprikás csirkén túl? Véleményemet a BBC Good Food Magazin karácsonyi számában publikáltam a Frankfurti Nemzetközi Könyvvásáron zajlott szereplés kapcsán. Aktualitását két szempont is adja számomra: elsõsorban Széll Tamás részvétele a lyoni Bocuse D Or-on (errõl részletes összefoglalóval jövök, Tamásnak szerdán kell majd küldeni a sok drukkolást, energiát és szeretetet! Én idén nem tudtam menni Lyonba, de rengetegen vannak kint, akik a helyszínrõl tudósítanak, úgyhogy én is követem és hozom majd az eseményeket.) Másrészt, hamarosan ismét egy izgalmas nemzetközi terepem lesz lehetõségem népszerûsíteni a magyar gasztronómiát, erre is készülök.


Budapest Bites,
avagy az új magyar gasztronómia diszkré bája


Magyarországon - a világ számos más példáját követve, néhány éve indult el az a komoly gasztronómiai megújulási folyamat amelynek ma már egyre inkább a hétköznapjainkban is kézzelfogható eredményei vannak. A kb. 6 éve, a többszáz étteremtulajdonos, szakács, borász, termelõ és szakíró által aláírt Kulináris Chartával induló lavina elsõként a többség számára kevésbé releváns luxuséttermekbõl indult, ma azonban már a mindennapi étkezésben és az otthoni fõzésben is érezteti hatását. Soha nem volt még annyi izgalmas gasztronómiai esemény, soha nem nyílt annyi új étterem, kisvendéglõ, delikátüzlet, termelõi piac és ...

Folytats a blogon ... chiliesvanilia.blogspot.com/2013/01/b...

sponsored links

Keres?s