BUDAI SALÁTA
sponsored links
Hozzávalók:
1 szép, kemény fejes saláta,
2 kis fej vöröshagyma,
4 tojás,
10 dkg gépsonka,
4 ev?kanál olaj,
fél citrom leve,
1 teáskanál mustár,
ízlés szerint cukor és só,
csipetnyi porcukor és törött bors.
Az öntethez az olajat a citromlével és a mustárral jól kikeverjük, majd megsózzuk,
és a cukorral meg a borssal ízesítjük. H?t?szekrénybe tesszük felhasználásig.
A salátát leveleire szedjük és megmossuk, majd jól leszárítjuk. Vékony csíkokra vágva
ugyancsak a h?t?szekrénybe rakjuk. A tojásokat keményre f?zzük, majd meghámozva lereszeljük,
a gépsonkát nagyon vékony csíkokra, a csíkokat pedig apró kockákra metéljük.
A hagymát tisztítás után vékony karikákra vágjuk, és megsózva összekeverjük.
Salátástálba szórjuk a salátacsíkokat, a hagymát, a sonkát és a tojást, ráöntjük az öntetet,
és két villával vagy salátás kanállal óvatosan, hogy ne törjön, jól összeforgatjuk.
Fél órára betesszük a h?t?szekrénybe. Pirított kenyérszeletkékkel tálaljuk. Sült hús mellé vacsorának is kitünõ.