Budai fakras gombóc
sponsored links
Az egyik kedvenc ételemet hoztam most nektek. Ez a Budai farkas gombóc. Apukám még egy budapesti étteremben tanulta ezt a receptet mikor ott dolgozott. Paprikás szósz, darált hússal töltött gombóc és sok sok fokhagyma. Mert a budai farkas gombóc lelke a sok fokhagyma. Tulajdonképpen sokféle módon lehet felhasználni, a hozzávalókat, ha nem kerülnek a gombócba, gombócra. a szósz és a töltelék, remek palacsintába is hiszen gyakorlatilag akkor hortobágyi húsos palacsintát kapunk. Ha csak szószunk marad akkor készíthetünk hozzá kis krumpli gombócokat, és kész is a tejfölös apró gombóc. Ez az az étel ami tuti nem fog kárba veszni. A gyerekeknek egyébként mindig készítek apró gombócot a szószhoz, mikor ezt az ételt készítem, mert imádják.
Budai farkas gombóc:
A gombóc tésztája többféle képpen készülhet. Anyukás esküszik az 1:1 arányhoz, vagyis 1 kg krumpli, 1 kg liszt. Apukám pedig az 1:2 arányt szereti vagyis 1 kg krumpli, 50 dkg liszt. El lehet dönteni ki hogy csinálja. Anyu módszerével kicsit keményebb gombóc, Apuéval lágyabb gombóc készíthetõ. Én a kettõ között vagyok mert az egyik nekem túl lágy a másik már picit keményebb annál amit én szeretek. Szóval rátok bízom.
Ezen kívül: ...