Bucharest(i) kóstolás
sponsored links
Én kérek elnézést a fenti címben elõforduló szóviccért. De adta magát, az elsõ pillanattól kezdve. 2 napot, egészen pontosan 2 vacsora, 2 ebéd és 2 reggeli, 1 uzsonna hosszát töltöttem Bucharestben. Munka ügyben jártam, s vendéglátóim voltak olyan helyesek, hogy mindenféle étterembe vittek, hogy had lássam, mi fán terem a jó odaát. Amúgy kaptam egy javaslatot, hogy mit érdemes és hol enni ott, de nem sikerült helyet foglalnunk, a Caru cu Bere helyre ennek ellenére elmentünk este, csak hogy lássam, mit hagytam ki. Szép, 150 éves, autentikus belsõ, õrült zaj, vágni lehet a füstöt (étterem amúgy) és nem volt hely, tényleg. Ellenben ahol viszont ettem is, ott jót és finomat kaptunk mindenhol. Kezdjük az elején.
Taverna Sarbului - azaz a SZERB Vendéglõ. Ahol a Kelet és a Kelet összeér. Abszolút Balkán. Szerbet enni Bucharestben, igazán gyönyörû :) És kimondottan finom. Családias hely, a pincér angolul ugyan nem tudott, de azt hozta, amit kértünk. Fényképes étlap, szépen komponált képekkel. Az árakról fogalmam nem volt, bár a szálloda kicsit húzósra sikeredett: 145 Euró reggelivel, adóval / éjszaka. S hogy ez egy jó ár.
Vissza a vendéglõbe. Klasszikus elõétellel kezdtünk, amire nagyon büszkék a helyiek - padlizsán krém, hagymával, paradicsommal, juh sajttal, pogaca (pita féle) . A padlizsán krém rendesen, bükkfán füstölve sült. Meghámozták és összetörték ...