Bubis ubi

2017-06-02

sponsored links


Az elsõ meleg kora nyári napon, egy étteremben ücsörögve azon gondolkodtam, milyen rossz lehet Kakaórockernek, hogy nem ihat egy hideg fröccsöt velem. Õ viszont nem nagyon aggódott ezen, hanem rögtön bevállalt egy nem mindennapinak számító limonádét. A különlegessége abból állt, hogy uborkából készült, helyesebben uborka szirupból. A sztori vége természetesen az lett, hogy miután belekóstoltam én is rendeltem egyet és még ott elkezdtük megfejteni, hogy miként lehetne ezt reprodukálni. Csak annyit mondok sikerült! Azt hiszem ez lesz az idei nyár legnagyobb slágere. 


Uborkaszirup

Hozzávalók:
1 csésze cukor
1 csésze víz
2 csésze reszelt uborka

A vízbõl és a cukorból szirupot fõzünk, majd beleöntjük a reszelt uborkát. 1 órát állni hagyjuk, hogy az uborka íze érvényesülni tudjon. Ezután egy finom szövésû anyagon leszûrjük. Sajnos nem elég a szûrõ, mert nem elég tiszta tõle a szirup. Visszatesszük a tûzhelyre és felforraljuk. Nem kell fõzni, csak épphogy elérje a forráspontot. Sterilizált üvegbe töltjük, így sokáig eltartható. Citrommal, lime-al és sok sok jéggel szervírozzuk.



Folytats a blogon ... lelekkonyha.blogspot.com/2017/06/bubi...

sponsored links

Keres?s