Bruschetta S?nis kan?l m?dra
sponsored links
Naponta lesem a k?t t? kokt?lparadicsomot, kis t?lk?ba gy?jt?getem a be?rt term?st. M?g lesz n?h?ny szem, de a jav?t m?r lesz?reteltem. Abb?l lett most ez a t?nyleg mennyei bruschetta, amit m?r r?g?ta ki akartam pr?b?lni. Mivel a v?nasszonyok nyara lehet?v? teszi, hogy a nap nagy r?sz?ben m?g mindig ?gy ?rezz?k, mintha augusztus lenne, ?gy tal?n nem sz?m?t szents?gt?r?snek szeptember legv?g?n nyarat id?z? ?telt szerv?rozni, ill. mutogatni itt, a blogon. :)
A bruschett?t rajtam k?v?l milli?k eszik rendszeresen, de sz?momra csak a nemr?giben megt?rt?nt csoda ?ta j?het sz?ba. ?n ui. cirka egy h?napja estem szerelembe a paradicsommal, pontosabban annak is a saj?t termeszt?s? m?z?des, mini v?ltozat?val.
A bruschetta alapj?ul a Limar?t?l aj?nd?kba kapott finom kov?szos keny?r szolg?lt, az ol?vaolajat alig k?t hete Krk sziget?n vett?k, a balzsamecetet m?g sok ?vvel ezel?tt Any??k hozt?k nekem Olaszorsz?gb?l, a doh?nym?zet pedig egy kedves m?ztermel? sr?c adta k?stol?ba. Sz?val csupa ?rt?kes finoms?g alkotja ezt a tradicion?lis olasz szendvicset, amit ugyan ?k t?bbnyire el??telk?nt k?n?lnak, mi ketten viszont nagy eb?det csaptunk bel?le. K?nny? vacsinak is beillik. ;)
Az m?r biztos, hogy j?v?re tripla mennyis?g? kokt?lparadicsom-pal?nt?val ind?tunk! :D
A bruschett?t rajtam k?v?l milli?k eszik rendszeresen, de sz?momra csak a nemr?giben megt?rt?nt csoda ?ta j?het sz?ba. ?n ui. cirka egy h?napja estem szerelembe a paradicsommal, pontosabban annak is a saj?t termeszt?s? m?z?des, mini v?ltozat?val.
A bruschetta alapj?ul a Limar?t?l aj?nd?kba kapott finom kov?szos keny?r szolg?lt, az ol?vaolajat alig k?t hete Krk sziget?n vett?k, a balzsamecetet m?g sok ?vvel ezel?tt Any??k hozt?k nekem Olaszorsz?gb?l, a doh?nym?zet pedig egy kedves m?ztermel? sr?c adta k?stol?ba. Sz?val csupa ?rt?kes finoms?g alkotja ezt a tradicion?lis olasz szendvicset, amit ugyan ?k t?bbnyire el??telk?nt k?n?lnak, mi ketten viszont nagy eb?det csaptunk bel?le. K?nny? vacsinak is beillik. ;)
Az m?r biztos, hogy j?v?re tripla mennyis?g? kokt?lparadicsom-pal?nt?val ind?tunk! :D
Hozz?val?k 4 szem?lyre:
35 dkg kokt?lparadicsom (n?lam kerek ?s ov?lis, de vegy?thetj?k s?rga sz?n?vel is)
20 bazsalikomlev?l
4 dkg lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
frissen ?r?lt sz?nes bors
egy picike csipet habanero csilipehely
3 ek. extra sz?z ol?vaolaj
1 tk. balzsamecet
1 tk. doh?ny- vagy ak?cm?z
16 kis szelet kov?szos keny?r
(f?szeres) ol?vaolaj a ken?shez
s?pehely
2 ek. feny?mag
elk?sz?t?s:
- A lila hagym?t ?s a megmosott, lesz?r?tott bazsalikomlev?lk?ket felapr?tjuk. Hozz?adjuk az ?tt?rt fokhagym?t, a csilit, az ?r?lt borsot, extra sz?z ol?vaolajat, balzsamecetet, m?zet, ?s ?sszekeverj?k.
- A megmosott, sz?razra t?r?lt kokt?lparadicsomokat kis darabokra apr?tjuk (a kocsony?s magr?szt kivehetj?k) ?s ?sszeforgatjuk a f?szeres olajjal. Negyed?r?ra h?t?be tessz?k.
- A feny?magot k?zben zsirad?kmentes serpeny?ben megpir?tjuk.
- A keny?rszeleteket megkenj?k ol?vaolajjal, ?s 230?C-ra el?meleg?tett s?t?ben (vagy serpeny?ben) kb. 10 perc alatt aranybarn?ra pir?tjuk, majd bed?rzs?lj?k fokhagym?val.
- A paradicsomot sz?r?kan?lba ?ntj?k, ?s a lev?t hagyjuk lecsepegni. A paradicsomot a pir?tott keny?rszeletekre halmozzuk, meghintj?k s?pehellyel, ?s megsz?rjuk pir?tott feny?maggal.