Bruschetta
sponsored links
Köztudott, hogy a magyarok szinte mindenhez kenyeret esznek, vagy a kenyérhez esznek szinte mindent, szóval meglehetõsen "kenyeres" nép vagyunk. Ezt magamról már nem mondhatnám el. A férjem a szememre is vetette a minap, épp kenyérsütés közben, hogy amíg Magyarországon éltünk soha nem kóstoltattam meg vele az igazi finom, magyar fehérkenyeret. Ez igaz, egészen mostanáig, nem sûrûn volt fellelhetõ a konyhámban ez az extra univerzális étek. Viszont, amióta magam sütöm, sokkal szívesebben fogyasztom én is. Ez a recept jól jöhet akkor, amikor már unásig kentük lekvárral, vajjal, tejfölellel, vagy májkrémekkel, és már a bundáskenyér is fülünkön jön ki. Ehhez a "szimpla-szendvicshez" szerintem bármilyen kenyér megfelel, az olaszoknak természetesen erre is meg van az ideális kenyértipusuk, ami magasabb víztartalmú a szokásosnál és vastagabb kérgû. A leges-legjobb persze az, amit mi sütünk meg magunknak olyanra, amilyenre kívánjuk.
Hozzávalók az alapbruschettához:
- fejenként 1-2 szelet 1cm vastagságúra szelt fehérkenyér
- olívaolaj
- fokhagyma ...