Bruschetta, ahogy mi készítjük, avagy a család kedvenc reggelije
sponsored links
A Bruschetta az egyik legjobb dolog ami a pirítóssal történhet. Tradícionálisan elõételként fogyasztják és ha kellõen kis falatkákat csinálunk belõle annak is ideális, biztos, hogy mindenki megéhezik tõle. Nálunk azonban igazán reggeli gyanánt vált be, különösen apukám hatására. Számtalan elkészítési módja ismert, én most a nálunk leggyakrabban és leggyorsabban elkészülõt posztolom. Szinte nem is recept, annyira egyszerû.
Hozzávalók és elkészítés:
Elõször is kenyér, a legjobb, ha valamilyen olaszos jellegûvel rendelkezünk, de szinte bármivel jó. Az alsó képen úgynevezett katalán zsemle látható, ami engem kicsit a finom cibattára emlékeztet.
A kenyerünket felszeleteljük megpirítjuk. Eközben fogjuk a friss paradicsomot, hagymát (és vagy fokhagymát) és szépen felaprítjuk. A zöldségeket sózzuk borsozzuk és ízlés szerinti mennyiségben meglocsoljuk olívaés vagy szõlõmagolajjal. Ha van friss bazsalikomunk, apróra vágjuk és azt is ...