Brownie extrákkal
sponsored links
Nézzük, mitõl lesz egy amúgy is durván csokis, magas kategóriás süti full extrás? Például attól, hogy jól megkenjük fincsi krémmel, majd jól borítjuk egy csomó piros gyümölccsel. Mindehhez a tésztában megbújó csokit tejcsokira cseréltem, mert az étcsoki készletem kiapadt. Ja és az idõráfordításunk jelenleg sem volt több, mint 20 perc. Mondom a mi idõráfordításunk! A sütõnek is jár még nagyjából ugyanennyi munka, nehogy már pont õ megússza? És lett egy ilyen bombasztikus full extrás kis sütikénk, melyet B. névnapjára készítettem. Meg az én szülinapomra, de ez mellékes. Fogyókúrázók most fejezzék is be a bejegyzés olvasását, mert felelõsséget nem vállalok a már olvasással is felkúszó kalóriákért! Aztán mostantól én is salátán fogok élni? Úgy legyen!
Hozzávalók
20 dkg tejcsokoládé vagy étcsokoládé
(lehet vegyesen is)
20 dkg margarin
20 dkg cukor
(tejcsoki estében 10 dkg!)
1 cs. vaníliás cukor
3 tojás
11 dkg liszt
csipet só
50 dkg mascarpone
2-3 ek porcukor
1/2 kg vegyes piros gyümölcs
(jelenleg fagyasztott, de hamarosan már frisset is lehet)
A csokit, és a vajat is megolvasztjuk. (Lehet vízgõz felett is, vagy mikróban, de utóbbi esetben a csokit többször rövid idõre tegyük be, néha kevergessük meg, nehogy leégjen!) A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a nem forró margarint, valamint a szintén nem forró olvasztott csokoládét is. Alaposan elkeverjük, mehet bele a liszt, ezzel is eldolgozzuk, és egy kb. 30×22 cm-es, sütõpapírral bélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük. 180 fokra elõmelegített sütõben 20-25 perc alatt készre sütjük. Így, hogy tejcsokival dolgoztam, a tészta valamivel tömörebb lett, és a teteje nem repedezett meg úgy, mint amikor étcsokival készítem. De ez most pont kapóra is jött, könnyebb volt dolgoznom vele, és az ízén ez semmit sem rontott, ugyanolyan puha volt, mint amilyenre számítottam.
Amíg sül a tésztánk, az 50 dkg mascarpone krémet kikeverjük ízlés szerint porcukorral. Én kb. 2,5 ek-al tettem bele, érdemes kóstolgatni. A kihûlt tésztára rákanalazzuk, szépen elsimítjuk, majd a létezõ legtöbb gyümölccsel szépen betakarjuk. Azonnal fogyasztható!
Nyálat csorgatni ér! Elkészíteni otthon, magatoknak ér, megosztani ér!
Facebook-on csatlakozni hozzám ér!
Itt tudsz: HahoPihe Konyhája
Brownie céklával
Meggyes Brownie
Sütõtökös-túrós brownie
Körtés brownie
Hozzávalók
20 dkg tejcsokoládé vagy étcsokoládé
(lehet vegyesen is)
20 dkg margarin
20 dkg cukor
(tejcsoki estében 10 dkg!)
1 cs. vaníliás cukor
3 tojás
11 dkg liszt
csipet só
50 dkg mascarpone
2-3 ek porcukor
1/2 kg vegyes piros gyümölcs
(jelenleg fagyasztott, de hamarosan már frisset is lehet)
A csokit, és a vajat is megolvasztjuk. (Lehet vízgõz felett is, vagy mikróban, de utóbbi esetben a csokit többször rövid idõre tegyük be, néha kevergessük meg, nehogy leégjen!) A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a nem forró margarint, valamint a szintén nem forró olvasztott csokoládét is. Alaposan elkeverjük, mehet bele a liszt, ezzel is eldolgozzuk, és egy kb. 30×22 cm-es, sütõpapírral bélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük. 180 fokra elõmelegített sütõben 20-25 perc alatt készre sütjük. Így, hogy tejcsokival dolgoztam, a tészta valamivel tömörebb lett, és a teteje nem repedezett meg úgy, mint amikor étcsokival készítem. De ez most pont kapóra is jött, könnyebb volt dolgoznom vele, és az ízén ez semmit sem rontott, ugyanolyan puha volt, mint amilyenre számítottam.
Amíg sül a tésztánk, az 50 dkg mascarpone krémet kikeverjük ízlés szerint porcukorral. Én kb. 2,5 ek-al tettem bele, érdemes kóstolgatni. A kihûlt tésztára rákanalazzuk, szépen elsimítjuk, majd a létezõ legtöbb gyümölccsel szépen betakarjuk. Azonnal fogyasztható!
Nyálat csorgatni ér! Elkészíteni otthon, magatoknak ér, megosztani ér!
Facebook-on csatlakozni hozzám ér!
Itt tudsz: HahoPihe Konyhája
Hasonló bejegyzések:
Brownie céklával
Meggyes Brownie
Sütõtökös-túrós brownie
Körtés brownie