Brownie extrákkal

2014-03-23

sponsored links

Nézzük, mitõl lesz egy amúgy is durván csokis, magas kategóriás süti full extrás? Például attól, hogy jól megkenjük fincsi krémmel, majd jól borítjuk egy csomó piros gyümölccsel. Mindehhez a tésztában megbújó csokit tejcsokira cseréltem, mert az étcsoki készletem kiapadt. Ja és az idõráfordításunk jelenleg sem volt több, mint 20 perc. Mondom a mi idõráfordításunk! A sütõnek is jár még nagyjából ugyanennyi munka, nehogy már pont õ megússza? És lett egy ilyen bombasztikus full extrás kis sütikénk, melyet B. névnapjára készítettem. Meg az én szülinapomra, de ez mellékes. Fogyókúrázók most fejezzék is be a bejegyzés olvasását, mert felelõsséget nem vállalok a már olvasással is felkúszó kalóriákért! :-D Aztán mostantól én is salátán fogok élni? Úgy legyen!

brownie extrákkal

Hozzávalók

20 dkg tejcsokoládé vagy étcsokoládé

(lehet vegyesen is)

20 dkg margarin

20 dkg cukor

(tejcsoki estében 10 dkg!)

1 cs. vaníliás cukor

3 tojás

11 dkg liszt

csipet só

50 dkg mascarpone

2-3 ek porcukor

1/2 kg vegyes piros gyümölcs

(jelenleg fagyasztott, de hamarosan már frisset is lehet)

brownie extrákkal

A csokit, és a vajat is megolvasztjuk. (Lehet vízgõz felett is, vagy mikróban, de utóbbi esetben a csokit többször rövid idõre tegyük be, néha kevergessük meg, nehogy leégjen!) A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a nem forró margarint, valamint a szintén nem forró olvasztott csokoládét is. Alaposan elkeverjük, mehet bele a liszt, ezzel is eldolgozzuk, és egy kb. 30×22 cm-es, sütõpapírral bélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük. 180 fokra elõmelegített sütõben 20-25 perc alatt készre sütjük. Így, hogy tejcsokival dolgoztam, a tészta valamivel tömörebb lett, és a teteje nem repedezett meg úgy, mint amikor étcsokival készítem. De ez most pont kapóra is jött, könnyebb volt dolgoznom vele, és az ízén ez semmit sem rontott, ugyanolyan puha volt, mint amilyenre számítottam.

brownie extrákkalAmíg sül a tésztánk, az 50 dkg mascarpone krémet kikeverjük ízlés szerint porcukorral. Én kb. 2,5 ek-al tettem bele, érdemes kóstolgatni. A kihûlt tésztára rákanalazzuk, szépen elsimítjuk, majd a létezõ legtöbb gyümölccsel szépen betakarjuk. Azonnal fogyasztható!

brownie extrákkal

Nyálat csorgatni ér! Elkészíteni otthon, magatoknak ér, megosztani ér!

Facebook-on csatlakozni hozzám ér!

Itt tudsz: HahoPihe Konyhája




Hasonló bejegyzések:




DSCF5537_2
Brownie céklával


DSCF1653_2
Meggyes Brownie


DSCF4250_2
Sütõtökös-túrós brownie


DSCF3683_2
Körtés brownie




Folytats a blogon ... hahopihe.cafeblog.hu/2014/03/23/brown...

sponsored links

Keres?s