Bronz epres piskóta
sponsored links
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 2×1 tk. citrom
- 1 mk. só
- 2 ek. xukor0stevia
- 8 ek. mandula liszt
- 2 ek. bambuszrost
- 1 ek. útifûmaghéj liszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- 0,5 kg eper
- 1 ek. pektin
- 1 ek. xukor0 stevia
- 2-3 ek. xukor0 stevia bronz (almarosttal készült xukor!)
Elkészítés:
- Az egész tojásokat üssük fel és egy nagy tálban – miután egész tojásokl, ezért hosszabb ideig – habosra verjük úgy, hogy a tojásokhoz sót, citromot, majd a legvégén citromot adunk.
- Amikor habos a tojás alap, akkor szitálva tesszük a habhoz a liszteket.
- A szódabikarbónával és az arra locsolt kevés citrommal is elkeverjük a tésztát.
- Zsírpapírral kibélelt sütõedénybe öntjük a tészta keveréket és 190 fokra elõmelegített sütõben – 160 fokon megsütjük a piskótát. A sütési idõ kb. 25 perc – ez sütõ függõ! Tûpróbával ellenõrizhetjük, hogy elkészült-e?
- A piskóta kockát kiborítjuk és két lapra vágjuk.
- A nyers eper szemeket alaposan megmossuk, majd összeturmixoljuk és édesítjük, majd pektinnel zselésítjük.
- Az egyik piskóta lapot megkenjük a nyers gyümölcsvelõvel.
- Ráborítjuk a második lapot, majd a bronzos xukorral szitálva megszórjuk. Természetesen a dizájn teljesen más is lehet – pl. porxukor, csokimáz, kakaó poxukorral elkeverve, további eperzselé.