Brokkolival töltött krumpli
sponsored links
Egyszerû, húsmentes fogás. A töltött krumplinak is ezer féle változata lehet, gyakorlatilag bármivel megtölthetjük.
Brokkolival töltött krumpli
Hozzávalók: személyenként 2 krumpli, 50 dkg párolt brokkoli, 20 dkg reszelt sajt, 1 teáskanál liszt, 2 dl tejszín, 5 dkg vaj, csipetnyi só, csipetnyi frissen reszelt szerecsendió.
Elkészítése: A krumplikat nagyon alaposan megmossuk, villával megszurkáljuk, majd egyenként alufóliába csomagoljuk és 200 fokos sütõben megsütjük. A brokkolit rózsáira szedjük, enyhén sós vízben roppanósra fõzzük, majd leszûrjük. A mártáshoz a vajat egy serpenyõben megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, elkavarjuk, majd a tejszínnel felöntjük és összefõzzük, belerakjuk a reszelt sajtot és sûrûre fõzzük. Sóval és szerecsendióval ízesítjük. Amikor a krumplik megsültek, a közepüket kivájjuk, megtöltjük a brokkolival, és leöntjük a szósszal. Sütõben 10 perc alatt összesütjük.