Brokkolis tészta a magam kedvére

2011-11-22

sponsored links


"A fiúk a bányában dolgoznak", mondhatnám, ha én lennék Hófehérke, de mert nem vagyok, ezért nem mondom. De tényleg egyedül vagyok, ezért kihasználtam az alkalmat és brokkolis tésztát készítettem a magam kedvére :).  Semmi hús :) !! Tegnapról maradt tésztám, a múlt hétrõl brokkoli száram, meg a hûtõben van még  fél kiló brokkolim.  

Hozzávalók kb. 2 személyre: 2 db 50 dkg-os brokkoli szára, fél maréknyi brokkolirózsa, 2,5 dl forró víz, 1 csapott fehér kanál ételízesítõ, 1-1 kávéskanál Kania pizzafûszer, bazsalikom, szárított petrezselyemzöld, chili por, 2 kávéskanál fokhagyma granulátum, kevés só, esetleg icipici olaj, de az el is maradhat (én elfelejtettem tenni bele, úgyhogy annyi zsír van benne, ami a tészta fõzõvizéhez lett tegnap felhasználva).
Ennek a brokkoli "mártásnak" az alapja a brokkoli szára, ezért a félkiló brokkolinak is levágtam a szárát, és kb. fél maroknyi, egészen apróra szedett brokkolirózsát is vágtam mellé. A két csomag brokkoliszár fásabbnak tûnõ részeit megtisztítottam, mint ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2011/11/brokkolis...

sponsored links

Keres?s