Brokkolis-tonhalas fitnesz tésztasaláta
sponsored links
Szeretném meghozni a kedvetek a játékhoz. Egy salátát hozok Nektek! Vannak fárasztó napok, amikor jobb egy gyors fogással letudni a fõzést vagy éppen a következõ napra csak villám sebességgel elõkészíteni valami egyszerû laktató salátát. Ez a recept most ilyen lesz.
Hozzávalók 1 személyre:
Elkészítési idõ: 20 perc
10 dkg Fitnesz sütõtökös orsótészta
5 dkg konzerv tonhal
1 db fõtt tojás
10 dkg brokkoli
víz a fõzéshez
só
Kb. 1 liter vizet felforralunk. Egy kicsit idõt és energiát is spórolunk majd a következõ lépéssel.
A lobogó vízbe elõször csupán 1-2 percig megmerítjük a friss rózsákra szedett brokkolit. Ezeket szûrõlapáttal kiszedjük és azonnal hideg vagy jégkockákkal teli vízbe tesszük, vagyis blansírozzuk.
Abban a vízben, amiben néhány perce a brokkolikat megmerítettük beleöntjük a tésztát és így fõzzük ki a lobogó vízben. Az orsó tésztában az a jó, hogy "szapora" tésztatípus, amely azt jelenti, hogy sokkal többnek mutatkozik a tányéron, mint például ugyanakkora mennyiségû spagetti. Amikor megfõ leszûrjük a Fitnesz tésztát és hozzáadjuk a jeges vízbõl kiszedett brokkolit.
Mialatt a tészta fõ tegyünk fel egy darab tojást vízben fõni. Ízlés szerint lehet keményebbre és lágyabbra hagyni. Mikor elkészül tisztítsuk meg a héjától és vágjuk fel 4 részre és adjuk a salátához.
Végül jó minõségû tonhal konzervet (pl. Rio Mare) bontsunk ki, szedjük darabokra és az olívaolajos lével együtt öntsük a salátára. Forgassuk össze a brokkolit, a tésztát, a tonhalat és a tojásdarabokat és egy kevés sóval enyhén szórjuk meg az egészet.
Tápláló és egészséges finomság lesz a végeredmény!
A tésztát ehhez a recepthez az Óföldeáki Tésztaüzem webshopjában vásárolhatjátok meg! A tészta tartósítószermentes és valódi sütõtökpürével készül!
Nyomtasd ki a bejegyzést!