Brokkolis-szezámmagos csirkemell
sponsored links
Csapó 2, azaz íme a hétvégi vendégség fõétele. Valami igazán pikáns ízvilágot szerettem volna alkotni, ami szerintem sikerült is, ezt az is bizonyítja, hogy férjem, aki nem rajong túlságosan a brokkoliért is azt mondta, hogy ez nagyon finom volt... hát kell ennél jobb dicséret egy feleségnek? :)
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
3 ek. szójaszósz
1 citrom héja és leve
só, bors
3 ek. olaj
35 dkg brokkoli (lehet fagyasztott is)
1 dl fehérbor
3 dkg szezámmag
A csirkemellet megmosom és felkockázom. Meglocsolom a szójaszósszal, a citrom levével, ráreszelem a citrom héját, majd sózom, borsozom és pár percig hagyom, hogy az ízek összeérjenek. A brokkolit kis rózsákra szedem, majd forró vízben 2 percig fõzöm, hogy még ne fõjön szét, csak ropogós maradjon. Egy serpenyõben szárazon megpirítom a szezámmagot, majd ezt félreteszem. Az olajat a serpenyõbe öntöm, és megpirítom benne a húst. Amikor elfõtte a levét, akkor felöntöm a borral és hozzáadom a brokkolit, majd hagyom, míg elpárolog a bor. Hozzákeverem a pirított szezámmagot, köretként krumplipürét adok hozzá.