Brokkolis-sajtos sült tészta ? ?Végigfõzni a Meatless-t?

2014-02-16

sponsored links

Kis egyszemélyes hétköznapi ebéd. Megfõztem reggel, elzúztam a suliba, ebédszünetben gyorsan haza, megmelegít, belapátol, vissza a suliba. Még egy kávé is belefért. Mert szerencsére pont jött a busz. :-)

Hozzávalók:

  • 10 dkg brokkoli
  • 5 dkg teljes kiõrlésû tészta (fusilli vagy penne)
  • 1-2 újhagyma, vékonyan felkarikázva, vagy 1 evõkanál finomra vágott hagyma
  • 1 evõkanál liszt
  • 1 teáskanál olaj
  • 1 csésze tej
  • 2 evõkanál ricotta
  • 1 kis marék frissen reszelt parmezán
  • só, bors
  • egy kis marék corn flakes, kicsit összetörve

Egy fazékban vizet forralok, 2 percig fõzöm a brokkolit, majd szûrõkanállal kiszedem, és hagyom lecsöpögni. A vízbe dobom a tésztát és a csomagoláson látható fõzési idõnél 2-3 perccel kevesebb ideig fõzöm. Ezt is leszûröm. Kiöntöm a vizet, és szárazra törlöm a fazekat. Felhevítem az olajat, pár percig sütöm a hagymát, majd hozzáadom a lisztet, és pár perc alatt világosbarnára pirítom. Hozzáadom a tejet, simára keverem, és felforralom. Néhány percig fõzöm, hogy kicsit besûrûsödjön. Lehúzom a tûzhelyrõl, belekeverem a ricottát és a parmezánt, sózom, borsozom. Beleforgatom a brokkolit és a tésztát. Sütõtálba kanalazom, rászórom a corn flakest, és forró sütõben (200 fok) 20-25 percig sütöm. Tálalás elõtt pár percig hûlni hagyom.

1 adag lesz belõle.


Folytats a blogon ... lillafoz.blogspot.com/2014/02/brokkol...

sponsored links

Keres?s