Brokkolis-sajtos lepénykék

2017-08-10

sponsored links



















Hozzávalók:
1 fej brokkoli (50 dkg, tisztítás után mérve 40 dkg volt)
3 tojás
1 duci gerezd fokhagyma
2 evõkanál (enyhén púpozott) finomliszt
2 evõkanál (enyhén púpozott) zsemlemorzsa
5 dkg reszelt sajt (nálam mozarella - Lidl)
só, bors
frissen reszelt szerecsendió

A brokkolit megmostam, rózsáira szedtem, a szárát pedig meghámoztam - azt kicsit feldaraboltam. Párában puhára pároltam (kb.12-15 perc), majd hideg vízzel leöblítettem. Kicsit hagytam hûlni, azután apróbb darabokra vagdaltam. Megsóztam (kb. 2 - 2,5 mokkáskanálnyi - ízlés szerint), borsoztam, reszeltem rá kevés szerecsendiót. Hozzákevertem a reszelt sajtot, lisztet és zsemlemorzsát.
A tojásokat villával kissé felvertem, hozzáadtam a zúzott fokhagymát, és a brokkolis keverékkel összeforgattam. Ha kell, még ízesítek rajta.
Egyteflonserpenyõben kevés olajat hevítek, és a masszábol kis lepénykéket sütöttem (én egy 50 ml-es mérõkanállal adagoltam, majd serpenyõbe téve egy kanál segítségével ellapogattam - 11 db lett nekem).
Melegen fokhagymás-petrezselyemzöldes mártogatóval tálaltam, hidegen pedig  uborkával, paradicsommal.













Folytats a blogon ... lenka-blog.blogspot.com/2017/08/brokk...

sponsored links

Keres?s