Brokkolis-sajtos csirketallér
sponsored links
Most nagyon jó áron lehet kapni brokkolit. Igazán kedvelem, sok minden készíthetõ belõle. Most egy kicsit különlegesebb tallérba került belõle. Nagyon finom, húsos fogás, amibõl azt hiszem, legközelebb dupla adagot készítek, mert nagyon hamar elfogyott. Sima liszt helyett egy kicsit egészségesebb zabpehelyliszttel készítettem.
A felhasznált ízesítõket a fûszerészbiztosította.
A recept megjelent a Kifõztük magazin januári számában is.
Hozzávalók 2 személyre
*15 dkg brokkoli
*25 dkg csirkemellfilé
*10 dkg mozzarella
*2 nagyobb tojás
*3 púpozott ek majonéz
*2 púpozott ek zabpehelyliszt
*1 nagy csipet õrölt bors
*0,5 kk fokhagymássó
Az egész apró rózsáira szedett brokkolit gyöngyözõ, sós vízben pár perc alatt roppanósra fõzzük, majd hideg vízbe szedjük, és hagyjuk lecsepegni.
A tojásokat elkeverjük a fûszerekkel, a vékony csíkokra vágott sajttal, a majonézzel.
Beleszórjuk a lisztet, majd beleforgatjuk az apróra kockázott csirkét és a lecsepegett brokkolit.
Olajjal kikent, felforrósított serpenyõbe elsimítunk egy evõkanálnyi masszát, majd közepes lángon mindkét oldalát megsütjük.
Melegen salátával, esetleg fokhagymás joghurtos mártogatóval kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.