Brokkolis Quiche (ejtsd:kis)
sponsored links
A Quiche zöldségtorta, húsos pite, hagymás vagy sajtos lepény. Bármivel töltjük is, mindegyikben az a közös hogy ropogós az alapjuk és igazán pikáns a feltétük.
Ha vékonyan töltjük meg étvágygerjesztõ elõételek vagy ínycsiklandozó köretek lehetnek, ha hússal, zöldséggel gazdagítjuk, tökéletes fõételek lesznek.
Aki izgalmas Quiche.re vágyik sorban megsütheti a világ összes változatát, hiszen tájanként különbözõk lehetnek.
A legjobb, ha azonnal kipróbálja és abba sem hagyja.
Ezt a változatot húsvétra készítettem el, a díszítése ezért az ünnep hangulatához alkalmazkodott. Ha ilyen ételt készítek, szeretem kreatívan végezni a munkámat és a tésztát nem csak alapnak, de díszelemnek is fel lehet használni.
1 csomag fagyasztott leveles tészta
1 nagyobb brokkoli
15 dkg füstölt szalonna
10 dkg gépsonka
350 g tejföl 20%-os
100 g tömlõs sajt (füstölt sajttal még finomabb)
1 tojás
só, bors, ételízesítõ
A vajastésztát kiengedjük, kinyújtjuk a forma kétszeresére, hiszen be is kell fedni majd a piténket. A formát kivajazzuk és beletesszük a tésztát, a forma oldalán is elsimítva. Kicsit lógjon túl a forma oldalán.
A töltelékhez a brokkolit sós vízben fõzzük puhára, szûrjük le. A szalonnát csíkokra vágjuk, pirítsuk le és adjuk hozzá a csíkokra vágott sonkát. Öntsük hozzá a tejfölt, a tömlõs sajtot és forrósítsuk át.
Keverjük el a tejfölös masszát a brokkolival és öntsük a formába a vajastésztára. Fedjük be a tészta másik felével, és ha van kedvünk díszítsük meg. Kenjük le felvert tojással.
190 fokon 20-25 perc alatt süssük míg szép aranysárga lesz a teteje.
Ha vékonyan töltjük meg étvágygerjesztõ elõételek vagy ínycsiklandozó köretek lehetnek, ha hússal, zöldséggel gazdagítjuk, tökéletes fõételek lesznek.
Aki izgalmas Quiche.re vágyik sorban megsütheti a világ összes változatát, hiszen tájanként különbözõk lehetnek.
A legjobb, ha azonnal kipróbálja és abba sem hagyja.
Ezt a változatot húsvétra készítettem el, a díszítése ezért az ünnep hangulatához alkalmazkodott. Ha ilyen ételt készítek, szeretem kreatívan végezni a munkámat és a tésztát nem csak alapnak, de díszelemnek is fel lehet használni.
1 csomag fagyasztott leveles tészta
1 nagyobb brokkoli
15 dkg füstölt szalonna
10 dkg gépsonka
350 g tejföl 20%-os
100 g tömlõs sajt (füstölt sajttal még finomabb)
1 tojás
só, bors, ételízesítõ
A vajastésztát kiengedjük, kinyújtjuk a forma kétszeresére, hiszen be is kell fedni majd a piténket. A formát kivajazzuk és beletesszük a tésztát, a forma oldalán is elsimítva. Kicsit lógjon túl a forma oldalán.
A töltelékhez a brokkolit sós vízben fõzzük puhára, szûrjük le. A szalonnát csíkokra vágjuk, pirítsuk le és adjuk hozzá a csíkokra vágott sonkát. Öntsük hozzá a tejfölt, a tömlõs sajtot és forrósítsuk át.
Keverjük el a tejfölös masszát a brokkolival és öntsük a formába a vajastésztára. Fedjük be a tészta másik felével, és ha van kedvünk díszítsük meg. Kenjük le felvert tojással.
190 fokon 20-25 perc alatt süssük míg szép aranysárga lesz a teteje.