Brokkolis polenta aszalt paradicsommal

2013-01-17

sponsored links


A puliszkát szinte mindenki ismeri, kukorica darából készül és nagyon sokféleképpen felhasználható, édesen, sósan. Manapság hangzatosabb néven emlegetik az olasz konyhából, -nyelvbõl átvett polentaként.
Élettanilag elõnyös oldala, hogy gluténmentes, könnyen emészthetõ, de azért ne vigyük túlzásba a kukorica fogyasztását. Kifejezetten téli étel, a hegyvidéki emberek kedvenc tápláléka, Olaszországban északon a legelterjedtebb, Erdélyben úgyszintén, itt édes változata a málé, amelyet régóta tervezek elkészíteni, természetesen majd megosztom veletek a megreformált receptet.

Hozzávalók:
(3-4 fõ részére)
130 g kukorica dara
3szoros mennyiségû víz
2 evõkanál kókusz olaj
1 kis fej brokkoli ...

Folytats a blogon ... fittanyuka.blogspot.com/2013/01/brokk...

sponsored links

Keres?s