BROKKOLIS-MANGÓS KELETI TÉSZTA
sponsored links
Ismét egy kedvenc szakács tollából vettem a mai remekmûvet: Neven Maguire. Õ csirkével készítette ezt a tésztát, én lecseréltem brokkolira, mert mostanában húsmentesre vágyom. A brokkoliról muszáj néhány szót írnom: míg otthon egyetlen fajta brokkoli ismert, itt legalább 3-4 fajta létezik. De amibõl ez készült, az az úgynevezett "purple sprouting broccoli", vagyis lila bimbós brokkoli. Íze kicsit más, mint a hagyományosé, látványra szemet gyönyörködtetõ, cserébe viszont könnyen romlandó. Ezért mihelyt megveszem a piacon, azonnal el kell készíteni, mert hamar megfásodik a szára. Az az igazság, hogy ritkán esik meg velem, de most megtörtént: alig vártam, hogy lefotózzam és megehessem. Annyira ígéretesnek tûnt, hogy a képet is kicsit összedobtam, hogy végre haladjunk és együnk....
A recept érdekessége, hogy a tésztát le kell önteni egy dresszinggel. Ezt általában salátákkal szoktuk tenni, így felmerül a kérdés: akkor ez most brokkolis tészta vagy brokkolis tészta saláta? Döntsétek el Ti!
Hozzávalók:
250 gr tészta (egg noodles)
1 evõkanál szezámolaj
1 gerezd fokhagyma
1 evõkanál halszósz
kis csokor petrezselyem
30 dkg tisztított brokkoli
1 érett mangó ...
Hozzávalók:
250 gr tészta (egg noodles)
1 evõkanál szezámolaj
1 gerezd fokhagyma
1 evõkanál halszósz
kis csokor petrezselyem
30 dkg tisztított brokkoli
1 érett mangó ...