Brokkolis leveles tészta
sponsored links
Lejárati idõ végéhez közeledõ leveles tésztához kerestem receptet, de inkább sósra vágytam, mint édesre. Egyre jobban kívánja már az ember a friss zöldeket, primõröket, könnyedebb ételeket. Ezen az oldalon találtam rá végül a mai ebédötletre. Nekem elõre kinyújtott leveles tésztám volt, így a falatkáim nem lettek olyan szép magasak, de ízre azért tökéletesre sikerültek. Aki szeretné, még kevés vízzel hígított felvert tojássárgájával is lekenheti a tésztát sütés elõtt, én most ezt a lépést kihagytam. Látványos vendégváró fogásnak is bevethetjük, ha azonnal, friss-ropogósan tudjuk tálalni. Elõre is elkészíthetõ, csak akkor kell a sütõbe betolni, ha a vendégek megérkeztek, tíz perc múlva már kínálhatjuk is.
Elkészítési idõ: 30 perc
Hozzávalók:
- 1 cs (270 gr) leveles tészta
- 1 kisebb brokkoli
- 10 dkg szalámi
- néhány szem koktél paradicsom
- 1 cs mini mozzarella
- só
- frissen õrölt bors
Elkészítése:
1. A brokkolit apróbb darabokra vágjuk, enyhén sós vízben roppanósra fõzzük, hagyjuk kihûlni.
2. A leveles tésztát kinyújtjuk, felkockázzuk, (nálam 7x7 cm volt) mindegyik közepére egy
szalámit helyezünk, majd erre felszeletelt mozzarella sajtot és koktélparadicsomot teszünk.
3. A végén ráfektetjük a brokkolit is. Sózzuk, borsozzuk.
4. A tésztát sütõpapíros tepsibe tesszük, elõmelegített sütõben 200 C-on kb 10 percig sütjük.
5. Frissen tálaljuk.