Brokkolis leveles tészta

2014-03-14

sponsored links











Lejárati idõ végéhez közeledõ leveles tésztához kerestem receptet, de inkább sósra vágytam, mint édesre. Egyre jobban kívánja már az ember a friss zöldeket, primõröket, könnyedebb ételeket. Ezen az oldalon találtam rá végül a mai ebédötletre. Nekem elõre kinyújtott leveles tésztám volt, így a falatkáim nem lettek olyan szép magasak, de ízre azért tökéletesre sikerültek. Aki szeretné, még kevés vízzel hígított felvert tojássárgájával is lekenheti a tésztát sütés elõtt, én most ezt a lépést kihagytam. Látványos vendégváró fogásnak is bevethetjük, ha azonnal, friss-ropogósan tudjuk tálalni. Elõre is elkészíthetõ, csak akkor kell a sütõbe betolni, ha a vendégek megérkeztek, tíz perc múlva már kínálhatjuk is.    


Elkészítési idõ: 30 perc


Hozzávalók:


  • 1 cs (270 gr) leveles tészta
  • 1 kisebb brokkoli
  • 10 dkg szalámi
  • néhány szem koktél paradicsom
  • 1 cs mini mozzarella
  • frissen õrölt bors

Elkészítése:

1.  A brokkolit apróbb darabokra vágjuk, enyhén sós vízben roppanósra fõzzük, hagyjuk kihûlni.
2.  A leveles tésztát kinyújtjuk, felkockázzuk, (nálam 7x7 cm volt) mindegyik közepére egy
szalámit helyezünk, majd erre felszeletelt mozzarella sajtot és koktélparadicsomot teszünk.
3.  A végén ráfektetjük a brokkolit is. Sózzuk, borsozzuk.
4.  A tésztát sütõpapíros tepsibe tesszük, elõmelegített sütõben 200 C-on kb 10 percig sütjük.
5.  Frissen tálaljuk.
 















Folytats a blogon ... azotthonizei.blogspot.com/2014/03/bro...

sponsored links

Keres?s