Brokkolis- kelbimbós kosárkák
sponsored links
A legfrissebb Príma Konyha címlapján szerepel az ihletet adó brokkolis-kelbimbós lepény. Nagyon felkeltette az érdeklõdésemet, és mivel minden hozzávaló volt itthon (no, jó, tejszín kivételével), ezért úgy gondoltam, elkészítem. Be kell vallanom, hogy pitesütõm (még) nincs, ezért a tortasütõben akartam megsütni, de azt olyan ?sûrûn? használom, hogy nem találtam meg egybõl. Viszont a muffinsütõ kínálkozott a feladatra. Így gyorsan újraterveztem a dolgot. Ha valaki nem ismerne rá az újságban közölt receptre, ne csodálkozzon. Egyszer elolvastam ugyan, de már nem emlékszem rá pontosan. Úgyhogy ez az étel a Príma Konyha az ihlete nyomán, de nem a recept követésével készült. Viszont finom lett. Bátran ajánlom ezt a megoldást is.
Hozzávalók:
A tésztához: 24 dkg liszt, 12 dkg vaj + a sütõforma kikenéséhez. 1 egész tojás, 1 kiskanál só.
A töltelékhez: kb. 25 dkg brokkolivirág (fél kg brokkoliról vagdostam le, a szárát sem dobtam ki, de hogy azzal mit kezdtem, majd azt késõbb leírom), 25 dkg kelbimbó, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 3 tojás, 6 gerezd ...