Brokkolis-húsos palacsintagombócok
sponsored links
A palacsinta bármilyen formában finom, akár édesen, akár sósan, akár egyszerûen, lekvárral vagy sajttal, akár valamilyen komplexebb krémmel, öntettel. Van, amikor gyorsan lezavarjuk, máskor meg rászánjuk az idõt. Nos, az alábbi recept is egy picivel idõigényesebb az egyszerû lekváros palacsintánál, de a végeredmény igazán megéri.
Brokkolis-húsos palacsintagombócok
Hozzávalók 4-5 személyre: 15 dkg liszt, késhegynyi só, ? mokkáskanál sütõpor, 2 tojás, kb. 5 dl tej, kevés olaj;
a töltelékhez: 40 dkg darált hús, 1 hagyma, 1 kisebb kápia paprika, 1 teáskanál pirospaprika, 50 dkg brokkoli, 1 tojás, 2-3 evõkanál zsemlemorzsa vagy zabpehely, só, bors, 2 teáskanál szárított oregánó, bor (elhagyható);
a mártáshoz: 7 dkg vaj, 3 evõkanál liszt, 5 dl tej, 10 + 5 dkg sajt, 2 evõkanál tejföl vagy joghurt, só, fehér bors, 1 teáskanál szerecsendió.