Brokkolis-csirkés penne
sponsored links
Ez egy igazán könnyû, gyors nyári ebéd. :) Az apropója, hogy néhány napja nagyon szép, friss brokkolit láttunk a zöldségesnél. Nem voltak igazán nagyok, de annyira szép színük volt és olyan régen ettünk már, hogy muszáj volt hazahozni egyet. :D A méretébõl kifolyólag hirtelen nem is tudtam, hogy mit készítsek belõle... Ahogy kutakodtam a szakácskönyvek és receptújságok között, rátaláltam erre a klassz tésztás fogásra; pici módosítással el is készült. Az eredeti receptben a csirkemellet egyben sütik és késõbb kockázzák fel. Úgy is biztosan nagyon finom, de így egyrészt kis idõt is spóroltam -no nem, mintha ennél a fogásnál erre nagy szükség lenne :)-, másrészt jobban szeretem, ha a húsfalatkák minden oldala klasszul meg van pirulva. ;) ...és került bele egy kis húsos szalonna is. :D
Hozzávalók 4 személyre:
1 nagy csirkemellfilé
10 dkg füstölt húsos szalonna
2 gerezd fokhagyma
1 közepes brokkoli
40 dkg durum penne
10 dkg reszelt sajt
~3 dl tejszín
só
bors
szerecsendió
1 ek. vaj
- A brokkolit 5-6 részre vágjuk és forrásban lévõ enyhén sós vízben ~5 perc alatt félpuhára fõzzük. Lecsepegtetjük, majd kisebb rózsákra szedjük. Melegen tartjuk.
- A tésztát enyhén sós vízben kifõzzük, leszûrjük, melegen tartjuk.
- A csirkemellet "falatnyi" darabokra, a szalonnát apró kockákra vágjuk. A húst sózzuk, borsozzuk. Serpenyõben felmelegítjük a vajat és lesütjük rajta a húsos szalonnát. Rátesszük a csirkemell-kockákat, majd minden oldalukon aranybarnára pirítjuk. Lefedve puhára pároljuk. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és kevergetve addig sütjük, míg a fokhagyma illatozni kezd.
- A húst és szalonnát kiszedjük a serpenyõbõl, melegen tartjuk. A visszamaradt szafthoz adjuk a tejszínt, közepes lángon felforraljuk. Hozzáadjuk a sajtot és addig kevergetjük, míg az teljesen fel nem olvad és a mártás besûrûsödik. Ízesítjük szerecsendióval.
- A kész mártásba forgatjuk a húst, tésztát, brokkolit és az egészet összemelegítjük. Ha kell, még sózzuk, borsozzuk. Melegen tálaljuk.