Brokkolis- csirkés penne

2014-02-09

sponsored links




A ronda, de isteni finom kategória. A tészta milyensége természetesen ízlések szerint változhat. Az összes tésztát összekevertem a szósszal, így nekem a megadott hozzávalókkal pont annyira lett szaftos, hogy még másnap a munkában is élvezhetõen finom volt. A recepthez az ötlet innen.


Hozzávalók:
  • 40 dkg. csirkemell filé
  • 40 dkg. brokkoli
  • 50 dkg. tészta (orsó, penne)
  • 3 dl. fõzõtejszín
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 ek. ételízesítõ
  • 2-3 ek. olaj
  • õrölt bors
  • kevés trappista sajt.


Elkészítés:

A csirkemell-filét megmostam, majd apró kockára vágtam.
A fagyasztott brokkolit sós vízben puhára fõztem amikor elkészült, leszûrtem. Én direkt fõztem meg ennyire, de aki szeretne egészben benne brokkolit az annyira fõzze meg csak, hogy még roppanós legyen! Ha túlfõzzük, a további fõzés közben még fõl és akkor abszolút nem lesz darabos!
A hagymát felkockáztam és az olajon megpirítottam, majd hozzáadtam a felkockázott csirkemellet, borsoztam, hozzáadtam az ételízesítõt.
Pici vizet kb. 1 dl. öntöttem alá, és puhára pároltam.
Közben sós vízben kifõztem a tésztát is. Leszûrtem.
Amikor a csirkemell puha lett, hozzákevertem a brokkolit, majd ráöntöttem a fõzõtejszínt, megsóztam, és még kb. 5 percig összefõztem.
A kifõtt tésztát hozzákevertem, és tálaláskor sajttal megszórtam.
Ha nem szeretnénk az összeset elfogyasztani azonnal, ne öntsük össze a tésztával a húst, a tészta pár óra alatt ugyanis magába szívja a szószt.




Jó étvágyat! :)

Folytats a blogon ... csillakonyha.blogspot.com/2014/02/bro...

sponsored links

Keres?s