Brokkolis csirkemell
sponsored links
Egy végtelenül egyszerû, de ízvilágában annál különlegesebb étel ez. Férjem kedvenc fûszere a bazsalikom, amely ezt húst is feldobja. A zöld brokkolihoz, gondoltam "jól áll" a zöld bazsalikom. Nem tévedtem. Vendégváráshoz is kitûnõ étel. Nem kell sokat veszõdni Vele, csak összerakni és míg sül, készülhet a többi étel.
Hozzávalók:
70 dkg csirkemell
50dkg brokkoli
1 marék friss bazsalikom
20 dkg sajt
Só, bors
Kevés vaj
Sós vizet forralunk, amiben a brokkolit elõfõzzük.
A csirkemellet szeleteljük, klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. (Nem szükséges elõsütni, de, ha valaki ragaszkodik hozzá, serpenyõben, forró vajon hirtelen mindkét oldalát 1-1 perc alatt megpiríthatja).
Egy tepsit kivajazunk és belefektetjük egymás mellé a húsokat. Megszórjuk az apróra vágott friss bazsalikommal, ráhalmozunk a leszûrt brokkoliból, annyit, amennyi csak ráfér és reszelt sajttal befedjük. Közepes hõfokon kb fél óráig sütjük.
Én rizzsel tálaltam, de burgonyapürével, petrezselymes vagy sült krumplival is tökéletes az összhang.