Brokkolis csirkefasírt sajttal, egészségesen
sponsored links
Csupa zöldség étel, színesen, ízesen
Nekem sem megy mindig az ötletelés, sokszor leskelõdök magyar és külföldi oldalakon, bár igazából inkább csak külföldieken.
Múltkor viszont az egyik bloggertársam oldalán akadt meg a szemem egy recepten, itt. Szeretem a brokkolit, sikerült több kilót olcsón megszerezni, szóval egy darabig mindenbe azt raktam. Mikor elegem lett a krémlevesbõl, meg az egyszerûbb fogásokból, kerestem valami húsosat, ez lett belõle.
A saláta ötlete pedig innen van. Picit alakítottam az arányokon, de a lényeg megmaradt.
A brokkolis fasírt annyira nagyon finom lett, hogy titokban kapott a recept kitalálója két puszit De tényleg, isteni!
A saláta pedig szuperül passzolt hozzá, még a párom is betolta, pedig nem szereti a céklát
Brokkolis-sajtos csirkefasírt almás-diós céklasalátával
Hozzávalók 6 fõre:
A fasírthoz:
30 dkg brokkolirózsa
50 dkg csirkemell (vagy comb)-filé
20 dkg füstölt sajt
4 tojás
4 ek zabpehelyliszt
1 nagy gerezd fokhagyma
2 tk só
6 nagy ek majonéz
Pár tekerésnyi bors
Olívaolaj
A salátához:
6 kisebb ökölnyi cékla
2 nagyobb alma
10 dkg dió
6 nagy ek majonéz
4 nagy ek tejföl
2 tk só
Frissen õrölt bors
1 ek méz
A salátához a céklát meghámozzuk, a reszelõ durvábbik részén lereszeljük. Hozzáreszeljük az almát is, a durvára vágott és megpirított dióval összeforgatjuk. A majonézt, tejfölt, mézet, sót és borsot egy kisebb tálban elkeverjük, majd a zöldségekhez adjuk. Simára keverjük, tálalásig behûtjük.
A brokkolit egészen kicsi rózsáira szedjük, sós vízben pár perc alatt megfõzzük, leszûrjük, langyosra hûtjük. A csirkemellet és a sajtot félcentisre kockázzuk, a fokhagymát átnyomjuk.
Egy nagyobb tálban elkeverjük a húst, sajtot, brokkolit, tojásokat, majonézt, sót és borsot. Hozzászórjuk a lisztet is, majd egy serpenyõben felhevítünk egy kevés olajat. 1 nagy evõkanálnyit beleteszünk a masszából, ellapogatjuk kb. 2 centisre. Mikor megpirult, megfordítjuk, a másik oldalát is megsütjük. Papírtörlõre szedjük. Megkóstoljuk, ha elég sós és borsos, folytatjuk tovább így az egész masszával, máskülönben beízesítjük.
Tálalás elõtt a salátát átkeverjük, tányérra szedünk pár ek-lal, majd pár csirkefasírttal megkoronázva tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Nekem sem megy mindig az ötletelés, sokszor leskelõdök magyar és külföldi oldalakon, bár igazából inkább csak külföldieken.
Múltkor viszont az egyik bloggertársam oldalán akadt meg a szemem egy recepten, itt. Szeretem a brokkolit, sikerült több kilót olcsón megszerezni, szóval egy darabig mindenbe azt raktam. Mikor elegem lett a krémlevesbõl, meg az egyszerûbb fogásokból, kerestem valami húsosat, ez lett belõle.
A saláta ötlete pedig innen van. Picit alakítottam az arányokon, de a lényeg megmaradt.
A brokkolis fasírt annyira nagyon finom lett, hogy titokban kapott a recept kitalálója két puszit De tényleg, isteni!
A saláta pedig szuperül passzolt hozzá, még a párom is betolta, pedig nem szereti a céklát
Brokkolis-sajtos csirkefasírt almás-diós céklasalátával
Hozzávalók 6 fõre:
A fasírthoz:
30 dkg brokkolirózsa
50 dkg csirkemell (vagy comb)-filé
20 dkg füstölt sajt
4 tojás
4 ek zabpehelyliszt
1 nagy gerezd fokhagyma
2 tk só
6 nagy ek majonéz
Pár tekerésnyi bors
Olívaolaj
A salátához:
6 kisebb ökölnyi cékla
2 nagyobb alma
10 dkg dió
6 nagy ek majonéz
4 nagy ek tejföl
2 tk só
Frissen õrölt bors
1 ek méz
A salátához a céklát meghámozzuk, a reszelõ durvábbik részén lereszeljük. Hozzáreszeljük az almát is, a durvára vágott és megpirított dióval összeforgatjuk. A majonézt, tejfölt, mézet, sót és borsot egy kisebb tálban elkeverjük, majd a zöldségekhez adjuk. Simára keverjük, tálalásig behûtjük.
A brokkolit egészen kicsi rózsáira szedjük, sós vízben pár perc alatt megfõzzük, leszûrjük, langyosra hûtjük. A csirkemellet és a sajtot félcentisre kockázzuk, a fokhagymát átnyomjuk.
Egy nagyobb tálban elkeverjük a húst, sajtot, brokkolit, tojásokat, majonézt, sót és borsot. Hozzászórjuk a lisztet is, majd egy serpenyõben felhevítünk egy kevés olajat. 1 nagy evõkanálnyit beleteszünk a masszából, ellapogatjuk kb. 2 centisre. Mikor megpirult, megfordítjuk, a másik oldalát is megsütjük. Papírtörlõre szedjük. Megkóstoljuk, ha elég sós és borsos, folytatjuk tovább így az egész masszával, máskülönben beízesítjük.
Tálalás elõtt a salátát átkeverjük, tányérra szedünk pár ek-lal, majd pár csirkefasírttal megkoronázva tálaljuk.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!